top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

ניוקי תפוחי אדמה ובטטה

עודכן: 14 באפר׳


ניוקי תפו״א ובטטה
צילום: רן גולני, סגנון: דריה קרגולה

למרות שניוקי בפרט ואוכל איטלקי בכלל נתפסים כאויבי הדיאטה האימתניים, פה נוכיח שאפשר גם אחרת!

שילוב תפוחי האדמה והבטטה צובע את המנה בכתום וגם מוסיף לה הרבה הרבה בריאות וטעם. מושלם בתור תוספת למנה העיקרית או כארוחה בפני עצמה בתוספת יוגורט (למי שנמנע מקטניות בפסח).

10 מנות ניוקי, 112 קלוריות למנה

המרכיבים לרוטב הפסטו (2 כוסות):

  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים

  • 6 כפות שמן זית

  • 2 כפות צנוברים

  • 4 שיני שום, קלופות

  • 1 כפית מלח

המרכיבים לניוקי:

  • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים

  • 1 בטטה גדולה

  • 1/3 כוס קמח מצה דק מאוד

  • 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה

  • 2 ביצים

  • 3/4 כפית מלח

  • 1/4 כפית פלפל לבן טחון

  • מעט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

להכנת רוטב הפסטו -

1. שוטפים היטב את הבזיליקום ומפרידים את העלים.

2. מעבירים למעבד מזון או בלנדר את העלים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד למרקם די חלק אבל מעט גרגירי.

(עד שלב זה אפשר להכין אפילו חודש מראש ולהקפיא במנות קטנות. כמה שעות לפני ההגשה מפשירים בטמפרטורת החדר).


להכנת הניוקי -

1. בסיר גדול, יוצקים מים, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבטטה ומבשלים עד שמתרככים.

3. מסננים, מועכים למחית ומצננים.

4. בקערה, מוסיפים 2 כוסות מחית, ואת שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.

5. מקמחים קלות את משטח העבודה בקמח מצה, מניחים עליו את הבצק ויוצרים גלילות בקוטר של כ-2 ס"מ.

6. חותכים לפיסות קטנות באורך 2-3 ס"מ.

7. אם רוצים, אפשר לעטר ולהטביע את שיני המזלג קלות על כל ניוקי (ליצירת פסים כמו בתצלום).

8. בסיר נפרד, מוסיפים מים לסיר, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה.

9. מוסיפים את הניוקי למים הרותחים ומבשלים עד שהם צפים + עוד 3 דקות.

10. מוציאים מהמים בעדינות בעזרת כף מחוררת, מעבירים למסננת ומסננים היטב.


להגשה -

שמים את הניוקי במחבת (ללא שמן), מוסיפים מיד 2-3 כפות רוטב פסטו לכל מנה ובעדינות מטלטלים את המחבת כך שהניוקי יתחממו תוך שהם מצופים ברוטב מכל הצדדים.

מגישים חם.

מתכון זה התפרסם בX-net

 

מאוהב.ת במאכלי הפסח?

אז אחרי שלימדתי אותך להכין ניוקי בצורה קצת פחות משמינה,

אני מצטערת לבאס אותך,

אבל כל מאכלי הפסח עמוסים בקלוריות ובשומן.

זה נובע בעיקר מהעובדה ששקדים וקוקוס מחליפים קמח רגיל.

יש המון מצות וטיגונים ובסה"כ

יש בהם המון יותר שומן וקלוריות.

אז אם את.ה רוצה עוד עזרה עם פסח וכל המתוקים והפחמימות שלו,

 אם לא בא לך לעלות במשקל בחג הזה,

אני לגמריי מבינה אותך.

וזו הסיבה שכבר לפני 4 שנים יצרתי את קיט פסח קל על המשקל,

 שנועד לעזור לך לעבור את פסח בצורה בריאה,

עם אכילה מתונה ומאוזנת, ובלי להישאב ללופ האינסופי של פחמימות ועוד פחמימות.

אז מה יש בקיט ואיך זה עוזר לך?

הקיט מכיל כמוסות וחליטה המורכבות

מפורמולות המשלבות סה"כ 15 צמחי מרפא,

שנרקחו לפי הרפואה הסינית והמערבית,

שיעזרו לך להתמודד עם החשק לפחמימות ומתוקים שמאפיינים כל כך את פסח - 

שילוב צמחי המרפא שבקיט, תורם לתחושת שובע,

הפחתת הצורך במתוקים ופחמימות,

פירוק קל יותר של רקמת השומן ושיפור המטבוליזם.

באמצעות הקיט תוכל.י לעבור את  החג בלי לעלות במשקל ואפילו תוכל.י לרזות - 

כי הקיט מכיל לא רק את הכמוסות והחליטה אלא גם בונוסים נוספים שיעזרו לך לרדת במשקל:

·       מדריך - מה ישתנה הלילה הזה - טיפים ומתכונים כדי לעבור את החג הזה, בלי עליה במשקל המדריך מכיל המון טיפים ומתכונים, שיעזרו לך לעבור פסח בריא ללא עלייה במשקל

·       תפריט הרזיה יומי מאוזן לאשה ולגבר המשלב אכילה בריאה עם כמוסות צמחי המרפאוכיוון שפסח זה לא רק מצות אלא גם נקיון, הוספתי את:

·       מדריך טבעי שזה נקי - חג נקי ממרכיבים טבעיים - לשמירה על העור וגם על הסביבה

·       פרחי סבון לבישום ארונות וחדרי רחצה

ובנוסף לכל אלה תקבלי עוד חבילת בונוסים  בשווי 825 ש"ח


כל הפרטים ורכישה כאן



הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽


פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page