אגסים מקורמלים באגוזים ורימונים

עודכן ב: 10 אפר 2020




אגסים מקורמלים באגוזים ורימונים

מנה אחרונה חגיגית שמתאימה לשבתות , חגים ואירוחים.

אפשר להכין מראש את האגסים ולחמם לפני ההגשה




4 מנות 150 קלוריות למנה ללא גלידה. 225 קלוריות למנה עם הגלידה

החומרים:

  • 4 אגסים יפים, בשלים

  • 20 גרם חמאה

  • 2 כפות סוכר חום

  • קינמון

להגשה

  • חצי כוס גרגרי רימון (אפשר לקשט בפירות יער או כל פרי אחר בצבע מנוגד)

  • כדור גלידה וניל לכל מנה (אופציונלי – מוסיף עוד כ – 75 קלוריות)

  • 2 כפות אגוזים או שקדים גרוסים


אופן ההכנה:

קולפים את האגסים. חוצים כל אחד לשניים. מוציאים את הליבה.

בסוטז נון סטיק רחב ממיסים חמאה ומוסיפים את האגסים.

 צולים 3 דקות מכל צד עד שמזהיבים יפה. 

מוסיפים סוכר וקינמון ומניחים לו להתמוסס ולזגג אותם.

מבשלים על אש מאוד קטנה, ומערבבים בעדינות מידי פעם , הופכים את האגסים בעדינות.

מבשלים כ – 20 – 30 דקות עד שהאגסים משחימים.

 עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.

לפני הגשה, מחממים. מגישים בכל מנה 2 חצאי אגס,

מפזרים גרגרי רימון ואגוזים גרוסים. מוסיפים כדור גלידה וניל ומגישים מיד.


אפשרות הגשה:

אפשר לקשט ברוטב פירות יער שהמתכון שלו נמצא כאן






להגשה עם גלידה

למתכונים המלאים הכנסו לכאן

רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך.

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#dietrecipe #lowcalorie #עוגותמתוקיםוקינוחים #צמחוני #צמחוני #ארוחתבוקר #פירות #sweet #פסח