top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס - המדריך המלא!

עודכן: 17 באוג׳ 2022


איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס - המדריך המלא!



כמה מפתה לראות ערימת פנקייקים בצבעי הקשת? או אולי סושי צבעוני? סמודי כחול או אפילו פיצה בצבעי פסטל?!

לצערינו, צבעי המאכל כבר ממזמן הוכחו להיות מזיקים לבריאותינו, וזה מאוד מבאס…

אבל יש לנו חדשות בשבילכם, והן משמחות!!!


לא רק שאפשר להשתמש בפירות וירקות כדי לצבוע את המזונות האהובים עליכם, הגיע הזמן לקפוץ מדרגה ולהעניק לאוכל שאתם מכניסים לפה ערך תזונתי מוסף בצבעי הקשת.

הגיע הזמן להשתמש בסופר פודס שאתם כל כך אוהבים, כדי לצבוע את הצלחת שלכם ולשמח אתכם וגם את האהובים שלכם, וכן כן .. גם הילדים יאהבו את זה!!!

צבעי מאכל טבעיים


במשך דורות רבים תרבויות שונות נהגו לצבוע את המאכלים שלכם וכן גם את הבגדים והתכשיטים האתניים שלהם, בעזרת צמחים, חלקם הגדול אכילים ונקראים כיום ״מזונות על״.

אז איך להפוך למאסטר בצביעת מזון בעזרת מזונות על? הכנו לכם סדרת כתבות כולל המון מתכונים צבעוניים, בואו נתחיל!

מדריך הצבעים לצובע המתחיל!




הירוקים -

למה זה טוב לנו?

הצבען הירוק העיקרי הוא הכלורופיל. הוא מחזק את המערכת החיסונית ולכן מגן על הגוף מפני מחלות ומגדיל את עמידותו. כמו כן יש לכלורופיל השפעה אנטיסרטנית ברורה.  

יש גם פלבנואידים ירוקים שתורמים להאטת הזדקנות, הפחתת הסיכון לסרטן ולמחלות לב

פיגמנט ירוק חשוב נוסף הוא לוטאין. הוא נוגד חימצון כלומר יש לו תכונות אנטי-סרטניות והוא מאט תהליכי הזדקנות. בעיקר הוא מצטיין בהגנה על העין ותורם לבריאותה מפני נזקים ומפני התפתחות קטרקט.

ועוד ירוקים הם חלק מהקרוטנואידים יש להם יכולת להקטין סיכון למחלות לב וכלי דם, להפחית סיכון להתפתחות סרטן ולהאט את הזדקנות רקמות הגוף.


ירוק בהיר -


אבקת מאטצ׳ה

מה זה? - עלי תה ירוק משובחים, שעברו אידוי ונטחנו לאבקה (החלקים של העלה המצויים באבקה תלוי באיכות המאטצ׳ה)

מוצא והיסטוריה - יפן וסין, אבקת תה ירוק במקורה עברה אידוי למטרות שינוע ומסחר ולאורך השנים שימשה לאורך דורות רבים כחלק גדול מטקסי זן ובודהיזם. ישנן איכויות שונות של האבקה, וכן גם מחירה.

סגולות - מכיל נוגדי חמצון (אחד מהם ידוע ביכולתו להלחם בסרטן - EGCG), עוזר בירידה במשקל, מחקרים מראים כי נראה קשר בין מאטצ׳ה לבין -למניעת מחלות לב (מוריד לחץ דם גבוה) וסוכרת מסוג 2- ויעיל מניעת מיגרנות.


ירוק כהה -


אבקת ספירולינה

מה זה? - אבקה העשוייה מאצות מים ירוקה-כחולה (שהן בעצם קניובקטריה - cyanobacteria) שנאספו מפני המים, סוננו, יובשו בשמש ואוגדו למחית ולאחר מכן לאבקה. 

אפשר ומומלץ להשתמש , אם ניתן בספירולינה טריה

מוצא והיסטוריה - שבט האצטקה במקסיקו ושבטים באגם צ׳אד באפריקה היו כנראה הקדמוניים ביותר להשתמש בצמח למאכל. בשנים האחרונות ספירולינה הפכה תופעה עולמית וכבשה כל יבשת.

סגולות - מכילה חלבון, ברזל, ויטמינים ממשפחת B, יוד ושאר מינרליים (יש להזהר מצריכה מוגברת בגלל כמות היוד הגדולה יחסית), טיפול באלרגיה ועוד.

*למי שסובלים מבעיות בבלוטת התריס עדיף להמנע מספירולינה או להתייעץ עם רופא.

לקניית ספרולינה טריה וקבלת הנחה מיוחדת עבור הלקוחות והמטופלים שלי

לחצו על הקוד הזה - https://bit.ly/2YnYiyL ההטבה תגולם באופן אוטומטי מיד בשלב הזנת פרטי המשלוח (לאחר שלב בחירת טווח השעות).


נוזל כלורופיל מרוכז

מה זה? - כלורופיל הוא הפגמנט הירוק שנמצא בכל המזונות הירוקים מן הצומח.

סגולות - מחזק את המערכת החיסונית, מגן כנגד פטריות, מנקה את הגוף (detoxifing), ממריץ, תורם למערכת העיכול, עוזר כנגד ריח רע מהפה ומהגוף, מפחית דלקות וזיהום מפצעים, וכן מפחית אקנה, משפר את איכות וכמות כדוריות הדם האדומות ותורם לירידה במשקל.




האדומים -

למה זה טוב לנו?


הפיגמנט האדום העיקרי הוא הלייקופן. הוכח באופן ברור שאכילת מזונות עשירים בלייקופן (כמו עגבניה, סברס אדום, אשכולית אדומה, אבטיח, רימון ועוד) מקטינה את הסיכוי לסרטן בכלל ולסרטן שד (השכיח ביותר בנשים) וערמונית (השכיח ביותר בגברים)  בפרט. הלייקופן יודע גם להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL ) המחומצן שמעלה סיכוי למחלות לב וכלי דם. הוא דרוש לשמירה על ראיה תקינה ולהאטת הזקנות העין והתפתחות גלאוקומה.

בגלל היותו נוגד חימצון חשוב הלייקופן מגן גם מפני קרינת השמש. לא צריך למרוח רסק עגבניות במקום קרם הגנה. די לאכול אותו בקבועות כדי לספק לעורכם הגנה נוספת מפני קרינת השמש המזיקה


אבקת סברס

מה זה? - הפרי המוכר והידוע מיובש וטחון לאבקה

מוצא והיסטוריה - הסברס בעצם מוצאו במקסיקו, משם הגיע לספרד והגיע לארצינו על ידי הכובשים הספרדים

סגולות - מכיל ויטמינים ומינרליים, חומצות אמינו, בטאנין, סיבים תזונתיים, חלבונים ונוגדי חמצון, ממריץ את מערכת החיסון, תורם לפעילות אנטי סרטנית ואנטי ויראלית, מפחית כאב, מאזן את הכולסטרול ותורם כנגד סכרת, ותורם לירידה במשקל.





הכתומים / צהובים / חומים -

למה זה טוב לנו?


הפיגמנטים הכתומים - צהובים - חומים מכילים למעשה בטא קרוטן שהוא נגזרת של ויטמין A. הוא שייך למשפחה רחבה וגדולה של קרוטנואידים שמעניקים לאותם פירות כתומים את גווני הכתום והצהוב שלהם. דווקא בצורה זו, בטא קרוטן , נחשב אפקטיבי יותר ובטוח לשימוש בהשוואה לויטמין A .מעבר לכך, צריכה מוגזמת של ויטמין A אינה מומלצת ועשויה לגרום להרעלה ולכן עדיף לצרוך בטא קרוטן. בטא קרוטן הוא נוגד חמצון חזק מסיס בשומן ולכן משפיע בעיקר ברקמות שומניות ובקרומי התאים. הוא משפיע גם על איכות ראיית לילה תורם להפחתה ברמות הכולסטרול ומקטין סיכוי להתפתחות מחלות לב וכלי דם. בטא קרוטן בפרט והקרוטנים בכלל הם סייענים חשובים במלחמתנו בהתפתחות הסרטן. הם מעודדים יצירת של תאים ייחודים בגופינו שתפקידם להרוג גידולים עוד כשהם קטנים ובכך למנוע את התפתחותם.  

בתוך קבוצה זו של הפיגמנטים הצהובים כתומים חומים , נמצאים גם פיגמנטים ממשפחת הבטאלינים הבטאלינים מגינים על הגוף מפני סוגים שונים של סרטן.


צהוב -


אבקת כורכום

מה זה? - אבקה משורש הכורכום

מוצא והיסטוריה - מוצאו בהודו שם השתמשו בו במטבח, למטרות מרפא וטקסים פולחניים, משם טייל לסין, אפריקה, ג׳מייקה וכן המשיך לכל העולם. בדרום אסיה הוא שימש במשך אלפי שנים למטרות מרפא.

סגולות - אנטי דלקתי, מגביר את יי