top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

אמנות על טוסט

תמונת הסופר/ת: ליאורה חוברהליאורה חוברה

עודכן: 1 באוג׳ 2023


אמנות על טוסט

צילום - דרק סימפסון



ליצור אמנות באמצעות אוכל תמיד הייתה תשוקה גדולה שלי, אמא שלי תמיד אמרה שאנחנו קודם כל אוכלים עם העיניים, ואפילו הסינים, ההודים ושאר תרבויות עתיקות תמיד דיברו על לאכול עם כל החושים שלנו - מה שמתואר בתור מדיטציית אכילה.

בשבילי, בישול הוא חלק מתהליך מדיטטיבי, בדיוק כמו שהיפנים מכינים את התה שלהם בתהליך טיקסי, כך בישול בשבילי הוא אתנחתא במהלך יום קשה או הדרך שלי להתרפק בסופו של יום, או יותר נכון -להוריד הילוך.


אמנות על טוסט

כשראיתי את האינסטגרם מוצף בטוסטים דמויי יוניקורן ובתולות ים, התהפנטתי לדרך בה דבר כל כך פשוט יכול להיות כל כך יפה וכל כך יצירתי, ואז זה הכה בי! למה שלא פשוט לצייר על הטוסט בעזרת סופר פודס?

למה לא להשתמש במכחול - או אפילו יותר מזה - להכין שבלונות!

הכל תלוי בכמה אתם רוצים להשקיע או להשתגע, בסופו של דבר, גם אם תצבעו את הטוסט עם סכין וכמה צבעים הוא יראה מטריף ומשגע וגם אפילו ישכנע את הילדים שלכם לאכול.. (שלא נדבר שתגרמו לכל החברים שלכם לקנא באירוח של ארוחת בוקר או בראנץ׳)


אמנות על טוסט

הכינו את הסופר פודס האהובים עליכם

ובואו נתחיל!



אז מה נדרש?

קודם כל, תצטרכו להשיג צנצנות, או קערות קטנות לערבוב הצבעים. כמו שלכל צייר יש את פלטת הצבעים שלו, הצנצנות או הקערות ישמשו אותנו בתור פלטת הצבעים למשימה.

אני בחרתי להשתמש בצנצנות כי אפשר לאחסן אותן בקלות במקרר, בעיקר אם מתחשק לכם להפוך את הטוסט הצבעוני להרגל.

כמות הצנצנות או הקערות הקטנות תלוייה לחלוטין בכם וכן בכמות הצבעים שתרצו להשתמש.

אפשר להצטייד במברשת, אפשר להשתמש במברשת קטנה לציור הקווים דקים וגדולה כדי לצבוע. אם מתחשק לכם רק לשחק עם גוונים מגניבים ולאו דווקא לצייר, סכין רגילה תספיק.

אם ממש ממש מתחשק לכם להשקיע, אפשר להכין שבלונות או לקנות בחנויות ציור.


צבעי מאכל טבעיים


בוחרים את הציפוי -

פה אפשר ממש להיות יצירתיים, אפשר להשתמש בגרנולה או מוזלי בתור חול ים אם אתם מכינים טוסט אוקיינוס, אפשר להשתמש בזרעי צ׳יאה או בוקיניז בתור כוכבים בגלקסייה. להשתמש בתבניות סיליקון כדי להקפיא יוגורט בצבעים בצורות שונות או להשתמש בחותכני עוגיות כדי לחתוך פירות בצורות שונות.

אם מתחשק לכם סתם לקשט אפשר להשתמש בפירות יבשים, אגוזים, שבבי קוקוס או קקאו נא, פירות טריים ועוד..


אמנות על טוסט

מתחילים -

1. בוחרים את צבעי הסופר פודס שאוהבים מהמדריך המלא, ובכל צנצנת או קערה קטנה, מערבבים 3-4 כפות יוגורט או יוגורט טבעוני עם חצי עד כפית אבקת סופר פוד (תלוי כמה אתם רוצים שהצבע יהיה כהה), מערבבים אבל לא לחלוטין כדי ליצור גוונים של צבע.

2. מכינים את הציפוי, חותכים פירות טריים, מכינים את הגרנולה או המוזלי או כל חומר ציפוי אחר שבחרתם בצד כדי שיהיה קל לצפות כשהטוסט מוכן.

3. מחממים טוסט (אם רוצים, אם לא אפשר פשוט פרוסת לחם טרייה), ומתחילים לצייר!

4. מצפים בחומרי הציפוי שהכנתם מראש



הנה כמה דוגמאות שוות ומרכיביהם, אופן ההכנה הוא כמצויין לעיל.

זכרו תוכלו לבחור בכל סופר פוד צבעוני שתרצו מהמדריך המלא !

אמנות על טוסט


טוסט בתולת ים

טוסט בתולת הים

המרכיבים:

  • יוגורט רגיל / קוקוס, על גבי יוגורט צבעוני

  • חטיפי בת הים קפואים עשויים מיוגורט (באמצעות תבניות שוקולד או תבנית קוביות קרח בצורת בתולת ים, להקפיא יוגורט צבעוני / יוגורט טבעוני צבעוני)

  • פרי חתוך על ידי חתכך עוגיות של בתולת ים



טוסט הירח

טוסט ירח

המרכיבים:

  • ממרח צ׳רקול (יוגורט עם אבקל צ׳רקול)

  • תפוח ללא הקליפה חתוך על ידי חתכני עוגיות בצורת ירח וכוכבים

  • גשם של צ'יה וקוקוס מגורר



טוסט שקיעה אדומה

אמנות על טוסט

המרכיבים:

  • רקע - כתום ותכלת על ידי יוגורט (או יוגורט טבעוני) בצבעים

  • האי על ידי שבלונת אי בצבעים: אדום-שמש ירוק-עצים חום-עץ כחול-ים שחור-ציפורים

  • גרנולה המדמה את חול האי בתחתית הטוסט



אושן טוסט

אמנות על טוסט

המרכיבים:

  • רקע - יוגורט (או יוגורט טבעוני) בצבע כחול, על ידי ספירולינה כחולה ואבקת פרח אפונת הפרפר

  • פירות חתוכים על ידי חותכי עוגיות האוקיינוס


אמנות על טוסט



 

כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

Rawnice

אבקות סופר פוד

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

מגזין X-net




עוד מתכונים בסדרה