top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

ארוחת תבנית אסייאתית של דג וירקות

עודכן: 6 בספט׳ 2022


ארוחת תבנית אסייאתית של דג וירקות

צילום - ענבר חוברה


כשאין זמן, מניחים את כל המרכיבים על נייר אפיה בתבנית,

מורחים אם הרוטב , מכניסים לתנור - ו... יש ארוחה !

ארוחה שלמה המכיל חלבון, פחמימה וירקות, צבעונית, טעימה שזוללים בכייף

כדי לא להתעסק עם הדגים, אני קונה אותם מפולטים, טריים ומוכנים להכנסה לתנור.


2 מנות 400 קלוריות למנה שהיא ארוחה שלמה

החומרים:

  • 3 פילטים של דג החביב עליכם (בס, אמנון וכו') אם תרצו לבחור בסלמון משך האפיה שלו יהיה 20 - 25 דקות לפי עובי הפרוסה

  • 3 כוסות או יותר של ירקות - אפשר לשלב - עגבניות שרי, דלעת, דלורית, קישואים, לבבת ארטישוק (גם קפואים שהופשרו), גזר, פרחי כרובית או ברוקולי, פלפלים מכל הצבעים, ובכלל כל מה שאתם אוהבים

  • 2 בטטות קטנות או 2 כוסות תפוחוני אדמה קטנים המיועדים לבישול במיקורגל

  • פרוסות מחצי פלפל חריף לאוהבי החריפות ( לא חובה)

  • פרוסת מליים שלם ואם לא משיגים אז חצי לימון

החומרים למרינדה:

  • 1/4 כוס מיץ ליים סחוט טרי (או מיץ של לימון טרי)

  • 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה ( לפי ההעדפה)

  • 1/3 כוס מים

  • 1 כף שום כתוש (או 4 שיני שום כתוש)

  • כפית צ'ילי אדום פתיתים (לאוהבי החריפות - לא חובה)

  • 4 כפות רוטב סויה מתוקה

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כף דבש

  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה:

  • פרוסות ליים

  • מיץ מלימון שלם טרי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל - 200 מעלות.

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה. 1/2 כוס שומרים בנפרד.

אם משתמשים בתפוחוני אדמה שוטפים היטב, חוצים ומכינים לפי ההוראות במיקרוגל אבל מחצית מהזמן

(בדר"כ 5 - 6- דקות) עד שהם רכים חלקית.

אם בחרתם בטטות יש לקלוף ולפרוסות לפרוסות דקות

קולפים, שוטפים ופורסים את כל הירקות לפי הגודל וההעדפה.

מוסיפים את הירקות לקערה הגדולה שבה הרוטב ומערבבים היטב.

מסדרים את הירקות בתבנית על נייר אפיה. ומשאירים מקום פנוי באמצע התבנית לדגים.

מכניסים לתנור ואופים כ - 20 - 30 דקות עד הירקות כמעט מוכנים.

(יש לבדוק את הירקות הקשים ביותר למשל גזר ואת תפוחי האדמה).

מוציאים את התבנית מהתנור.

מניחים את הפילטים במרכז התבנית, כשהעור כלפי מטה.

מורחים עליהם את המרינדה שנשארה.

מכניסים לתנור לעוד 8 - 9 דקות לפילטים רגילים או 20 - 25 דקות לסלמון.

בודקים שהדג מוכן על ידי נעיצת מזלג. הדג צריך להיות רך ולבן לחלוטין ( או כתום בהיר אם מדובר בסלמון)

מגישים מיד, עם פרוסות לימון וליים.

סוחטים מעט מיץ לימון טרי, וסוחטים מחמאות מכל הסועדים.





 

רוצה לדעת איך אפשר לעזור לעצמך בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את קיט צמחי המרפא לסיוע בתהליך ההרזיה שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך