top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

ברייקי בול – קערת בוקר

עודכן: 8 באוק׳ 2022


ברייקי בול קערת בוקר ירוקה

צילום והכנה - ענבר חוברה

אפשר להתחיל להכין ערב מראש את כל הירקות ולהשלים את ההכנה בבוקר.

ואפשר אפילו להשתמש בירקות שנשארו במקרר מארוחה אחרת.

טרנד שהגיע היישר מאוסטרליה הרחוקה.

מתאים לבקרים קרירים, או סתם אם מתחשק ירקות וביצים על הבוקר, ואפילו יכול לשמש כמתכון מהיר להכנת ארוחת ערב לכל המשפחה.



6 מנות - מתאים למשפחה שלמה

החומרים

  • כוס ירקות שורש קלופים וחתוכים לטעמכם (בצל, שום, דלעת, גזר, סלק, בטטה, קישוא)

  • 1 כוס ירקות רכים חתוכים לטעמכם (פטריות, אפונת שלג, עגבניות)

  • 1 כוס ירוקים עליים חתוכים לטעמכם (קייל, בוק צ׳וי, תרד)

  • חופן עשבי תיבול (כוסברה, שמיר, רוזמרין, בזיליקום, פטרוזיליה)

  • תבלינים לבחירתכם, רק מלח – פלפל, או גם אחת מ-3 התערובות הבאות - בזיליקום-מיורן-אורגנו/ ג׳ינג׳ר-כוסברה-צ׳ילי/ כורכום-פפריקה-כמון.

  • 6 ביצים (אחת לכל סועד).

  • אופציונלי- גבינה צפתית 5% / חלומי

אופן ההכנה:

מחממים מחבת עמוקה / סוטאז (עדיף non stick) אם חייבים השתמשו בתרסיס שמן.

מכניסים על פי הסדר -

בצל ושום

שורשים

ירקות רכים

ירוקים ועשבי תיבול.

בין ירק לירק יש לאדות ולערבב מידי פעם כ 3-5 דקות

מכסים את המחבת בין לבין. אם צריך מוסיפים מעט מים מינרליים, כדי לייצר מעין תהליך ״אידוי״ של הירקות.

מפזרים תבלינים ומלח פלפל לפי הקומבינציה שבחרתם.

עד כאן אפשר להכין יום לפני.

בבוקר יש רק לחמם, ולהמשיך בתהליך ההכנה:

אפשר לפזר גבינה כמו בולגרית קוביות, או לצלות ביחד עם הירקות צפתית או חלומי.

את הביצים אפשר לשבור מעל התבשיל כמו שקשוקה, ואז מבשלים בסיר מכוסה עד שהן מתקשות לגמריי, או להכין בסיר נפרד ביצים עלומות.

מגישים בקערה ירקות ומעל את הביצים, עם ממרחים ולחם טוב ובריא.

(לגרסא ללא פחמימות אפשר להוסיף ממרחים וגבינות בלי הלחם)



המתכון נכתב כחלק מפרוייקט חזרה לביצפר, ״מועדון ארוחת הבוקר״.

בשיתוף פעולה עם ענבר חוברה, בעלת הבלוג EndlessTrip

העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות.


 

רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך