top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

גולאש הונגרי בטאץ' אירי - תבשיל קדרה


צלי בקר ביין ובירקות שורש


 זה תבשיל קדרה הונגרי (גולאש) שהוספתי לו טאץ' אירי,

שילוב טעמים של הבירה, התבלינים והטריק הסודי שלי - תמרים. עושים תבשיל מעלף!

זה לא סתם שמתחשק לך תבשילי קדרה חמים בחורף,

הגוף יודע שהוא זקוק לחימום.

זה כמו ללבוש מעיל , רק מבפנים.

אז הכי כדאי שיחכה לך סיר מהביל כזה כשאת.ה מגיע.ה ביום קר הביתה,

 5 דקות חימום וכבר יש לך מנה מהבילה ובריאה ביד.

הקור הזה של החורף, גם אולי שולח אותך במקרים רבים לאכול יותר,

לנשנש פחמימות ומתוקים נכון?

ובאמת לאכול חם , וגם עם תבלינים מחממים כמו במרק הזה, יאפשר לגוף שלך ל"חשוב" שחם,למרות שקר...

 ואז הוא יחפש פחות אוכל (אוכל= אנרגיה מחממת) ופחות מתוקים.

יש עוד הרבה טכניקות לאפשר להתגבר על החשק הזה ליותר אוכל בחורף,


6 מנות, 400 קלוריות למנה שהיא ארוחה שלמה של תבשיל קדרה גולאש הונגרי החומרים :

  • 5 בצלים בינוניים פרוסים

  • 2 כפות שמן

  • 1.5 קילו נתח בשר לגולש (כתף הוא בשר רזה שמתאים מאוד לבישול ארוך חתוך לקוביות)

  • 4 -5 - כפות קמח שיבולת שועל (לא חובה)

  • 5 גזרים פרוסים לעיגולים

  • 2 - 3 - גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות

  • פלפל אדום וצהוב חתוכים לקוביות או כנ"ל שושקה (שאני מעדיפה אותו בגלל הטעם המיוחד)

  • 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות / עיגולים

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • 400 מ"ל עגבניות מרוסקות (קנוי בפחית) או 2 עגבניות מרוסקות ללא קליפה

  • 10 - 12 שיני שום מראש שלם, קלופות, שלמות

  • 330 מ"ל (בקבוק) בירה, רצוי כהה

  • 3 כפות פפריקה מתוקה, אפשר לשלב עם חריפה ומעושנת

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

  • 5 עלי דפנה

  • כמה גרגרי פלפל אנגלי

  • 3 תמרים מגהול עסיסים מגולענים וחתונים לקוביות

  • כף כמון





אופן ההכנה : שוטפים את קוביות הבשר ומיבשים.

מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומקמחים אותו. מורידים את שאריות הקמח. 

אם החלטתם לוותר על הקימוח, פשוט מדלגים.

מחממים כף שמן בסיר מספיק גדול לבשר ולירקות ומשחימים את הבשר.

חשוב לא לצופף את הבשר, כדי שהשמן לא יתקרר. הבשר צריך להשחים ולא להוציא נוזלים

"סוגרים" את קוביות הבשר מכל הצדדים.

מוציאים את הבשר מהסיר.

מטגנים את הבצל עד הזהבה.

מוסיפים את שיני השום ומאדים עוד כמה דקות.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים על אש קטנה עם הבצל עד שהוא נצבע כולו.

מוסיפים את הירקות (חוץ מהעגבניות ותפוחי האדמה והבטטה) ומאדים תוך ערבוב עוד כה דקות

מוסיפים את כל שאר החומרים והבשר ( למעט תפוחי אדמה ובטטה).

מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה, פתוח מעט, שעה וחצי .

מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה,

מבשלים עוד שעה וחצי או יותר עד שתפוחי האדמה והבטטה מתרככים והבשר רך מאוד.

טועמים ומתקנים תיבול. אם הרוטב סמיך מדי מדללים במרק או מים,

ואם הוא דליל מבשלים ללא מכסה עד לצמצום הרוטב.

אם במהלך הבישול חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.

טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך.

מגישים חם, מאוד מתאים להגיד עם אורז או פירה או שפצלה עשבי תיבול


 

ואם כבר הכנת תבשיל חורפי כזה, דמייני את זה רגע,

חורף, קר, את חוזרת מהעבודה ב - 17:00,

כבר חושך. את נכנסת הביתה עייפה ורק רוצה לשבת רגע.

להרים רגליים ולנוח כמה דקות,

לפני שאת ממשיכה למשימות הערב.

מכינה לעצמך תה צמחים מחליטה מיוחדת, 

נהנית מעוגיה אחת (ולא מחבילה שלמה) ונזכרת איך רק לפני כמה שבועות - הרגע הזה היה נראה קצת אחרת - כוס קפה מספר 4 לאותו יום, ו"משהו קטן ליד הקפה" כלומר -  חבילת שוקולד, או כמה וופלים מצופים. וזה היה רק הפתיח לנשנשת הבלתי פוסקת שהגיעה אחרי...

ועכשיו? את צובטת את עצמך בחיוך (נזכרת בימים שבהם לא האמנת שזה יכול לקרות) נהנית לך בשקט מהעוגיה, וממשיכה את הערב שלך בלי לפתוח ולסגור את הארונות בחיפוש אחר משהו מלוח שירגיע את  המתוק ואז מתוק שיעביר את  המלוח וחוזר חלילה עד שאת הולכת לישון.


כן, זו לגמריי יכולה להיות את, כמו אלפי נשים שכבר הגיעו למקום הזה.


אני לגמריי מבינה אותך ויודעת,

שהחורף שולח אותנו לנשנושים ולפחמימות.

את לגמריי לא לבד,

זו תופעה ידועה והיא נובעת מסיבות רבות.

לא משנה מה הסיבה - אני מאמינה במניעה.

לדעתי קל הרבה יותר לא לעלות במשקל,

מאשר אח"כ לפצוח בדיאטות הרזיה כדי להוריד אותו.

אני יודעת שממש לא בא לך לעלות במשקל בחורף,

ושאת פשוט צריכה עזרה קטנה.

ולעזרה שאני רוצה להציע לך קוראים

"קיט חורף קל על המשקל".

  הקיט נמכר כבר זו השנה הרביעית (2023-4),

ואלפי א.נשים עברו בעזרתו חורף בלי עליה במשקל

ואפילו עם ירידה.

  • 15 צמחי מרפא בכמוסות ובחליטה שיעזרו לך להתמודד עם נשנשת החורף

  • תפריט הרזיה חורפי משובח, ( שממתן את אכילת החורף),

  • מדריך לאכילה חורפית  נכונה שעוזרצ לרדת במשקל ומחזקת מערכת חיסון

  • הפתעות חורף

  • והמון בונוסים דיגיטליים, לחיזוק מוטיבציה, לעזרה ברגעים קשים ועוד

 כדי להתחיל חורף קל על המשקל וגם לקבל את ההנחה הממש שווה לחצי על התמונה




הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽י


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים