• Liora Houbara

חרמזלאך בטטה ועשבי תיבול

עודכן ב: מאי 4



אחד ממאכלי ילדותי הזכורים לטוב מפסח הוא החרמזלאך שהוא בעצם כינוי אידישאי ללביבה פסחית מבוססת על ביצים ותפוחי אדמה.

כשהחלטתי להכניס את המתכון המשפחתי הסודי לאתר בדקתי גם אם מצאו לה בנתיים שם בעברית והאמת היא שמה שמצאתי לא ממש נפלא בעיניי – בעברית קרואים לה חמיטה !

אז אני נשארת עם החרמזלאך ומיד מגיע המתכון שעבר במטבחי קצת שדרוג עם עשבי תיבול ובטטה

(למרות שלא ממש ברור לי מה היתה חושבת על השדרוג הזה סבתי מינה ז"ל).


12 לביבות 85 קלוריות ללביבה החומרים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים (רצוי לשלב בטטה אחת בינונית במקום 2 תפוחי אדמה מה שמשדרג בריאותית)

  • כף חמאה (אפשר להחליף ברבע כוס חלב)

  • 3 – 4 ביצים

  • 4 כפות קמח מצה (לפעמים דרושה כמות מעט גדולה יותר) שלא בפסח, מומלץ להכין עם סובין שיבולת שועל

  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

  • גיוונים – פטרוזיליה, שמיר, פרג, קצח, שומשום , בצל ירוק, עירית

  • תרסיס שמן לטיגון

אופן ההכנה: קולפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לרבעים.

מבשלים בסיר עם מעט מלח עד שמתרככים.

מכינים מתפוחי האדמה והבטטה פירה בתוספת כף חמאה ומצננים.

מוסיפים לפירה 3 ביצים ואת קמח המצה ומערבבים היטב עד שנוצר מעין בצק שהוא די יבש כדי שיהיה אפשר להכין ממנו לביבות.

אם הבצק דביק מידי מוסיפים עוד קמח מצה.

אם הוא יבש מידי, מוסיפים עוד ביצה.

מוסיפים מלח ואת עשבי התיבול או פרג, קצח ושומשום לפי טעמכם.

אפשר לבחור רק אחד מהם או לערבב. את עשבי התיבול יש לקצוץ דק.

משמנים מחבת גדולה במעט מאוד שמן בעזרת מרסס או מברשת סיליקון או נייר פרגמנט.

רצוי לבחור מחבת מצופה בטפלון.

מחממים את המחבת היטב. מכינים מהעיסה לביבות בעזרת כף ומעבירים למחבת.

מטגנים עד שמזהיב בצד אחד ואז הופכים לצד השני וגם אותו מטגנים עד שמזהיב.

מגישים חם, מיד.




מצוין בתור תוספת לבשר או עם יוגורט וסלט.

למשל מרק צזיקי יוגורט -

המתכון שלו בלחיצה כאן או על התמונה

רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים לפסח

וגם טיפים מצויני לחג המשמין הזה?

ספרון פסח - מה ישתנה הלילה הזה מחכה לכם כאן.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#מתכוניחגים #פסח #מאכליחלבוביצים #חגים #dairy #vegeterian #צמחוני #healthy #Recipe #שבועות #מבשליםעםילדים

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד