
רובנו מכירים את הכורכום כתבלין בעל טעם עדין שמשתתף בתערובת הקארי, העמבה, החרדל ואחרות. עם זאת, כדאי שתדעו שמדובר על צמח מרפא חשוב שסגולותיו היו ידועות עוד לתרבויות עתיקות. הסינים, למשל השתמשו בו לניקוי הכבד ולמרפא של דלקות פרקים. החומרים הפעילים בכורכום יכולים לנטרל את הרעלים אליהם אנו חשופים בחיי היומיום (זיהום אוויר ומים, חומרי דישון, חומרים מחמצנים במזון, שאריות תרופות שנטלנו ועוד), על ידי כך שהם נקשרים לחומרים אלה ומסייעים לכבד להיפטר מהם. על פי הרפואה האיורוודית, הוא מומלץ לטיפול בפצעים, זיהומים, הורדת חום ודלקות פרקים.
אז הנה לפניכם כורכום-מדריך-והמון-טיפים
מה יש בו מבחינה תזונתית?
המרכיב החשוב בכורכום הוא הכורכומינואידים, אלה הם הפיגמנטים שמעניקים לו את צבעו הצהוב הייחודי. מדובר על חומרים בעלי יכולת להקשר לחומרים רעילים בכבד ולשכך כאבים (בעיקר כאבי פרקים). בנוסף, השורש מכיל שמן נדיף, אשלגן, פיגמנטים ממשפחת הקרוטן, ויטמין C וחומרים אחרים הגורמים לחיזוק מערכת החיסון.

האם הסגולות המיוחסות לו מוכחות מדעית?
כורכום הוא אחד מצמחי המרפא הנחקרים יותר בעשורים באחרונות. מחקרים קליניים שנערכו בארץ ובעולם אוששו את התכונות שיוחסו לו ברפואה המשלימה ואף מצאו תכונות מרפא נוספות:
לכורכום תכונות אנטי-סרטניות. הוא מגן על הגוף מפני התפתחות סרטן מסוגים שונים (כמו סרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן העור). המחקרים שנערכו בארץ התמקדו למשל בסרטן הלבלב
הכורכום מועיל לכבד – גם כשמדובר על כבד שומני וגם כשיש עליה בתפקודי הכבד בדם
השפעתו המטיבה על הכבד תורמת להורדת רמות הכולסטרול בדם
התכונות אנטי-דלקתיות של השורש, הופכות אותו ליעיל בטיפול בדלקות פרקים ובדלקות מעי כמו קרון וקוליטיס
לכורכום יכולת להפחית כאב הנובע מבעיות עצביות, דלקות ועוד
מחקר שהשווה כורכום לתרופות שהכילו איבופרופן, הראה השפעה דומה של השורש בשיכוך כאב
מחקרים חדשים מראים שיש לו השפעה מיטיבה על חולי סוכרת, פיברומיאלגיה ואפילו אלצהיימר

איך משתמשים?
הכורכום נחשב לתבלין לא רעיל ולכן אין חשש לשימוש מוגזם. לרוב רגילים לצרוך אותו באבקה המופקת משורש מיובש וטחון. את האבקה כדאי לקנות טרייה ככל האפשר, רצוי במקום בו ניתן לטחון את השורש המיובש. עם זאת, כדאי לכם גם לחפש בשווקים את הכורכום במצבו הטרי ולהוסיף אותו קצוץ או מגורר למנות שונות. טעמו אינו דומיננטי ולכן אין כל בעיה להשתמש בכמות גדולה ממנו בתבשיל המשפחתי. בדרך זאת תוכלו למעשה לעשות רפואה מונעת. שכן אכילה יומיומית של כורכום תגן על גופכם מנזקי חמצון ורעלים אחרים.
ועוד כמה טיפים:
ספיגתו של הכורכום בגוף משתפרת בסביבה שומנית ולכן כדאי לשלב במתכון כמות קטנה של שומן.
שילובו במנות יעכב את קלקולן בזכות היותו נוגד חיידקים. חתיכה קטנה ממנו באורז, תמנע התפתחות חרקים בתוכו.
הפיגמנטים של הכורכום חזקים מאוד – אם נוצר כתם, הסירו אותו מיד.
מי שרוצה ליהנות מהשפעותיו הרפואיות ואינו צורך כורכום במזון באופן קבוע, יכול ליטול כמוסות כורכום הנמכרות בבתי טבע ובבתי המרקחת. חשוב לבחור חברה אמינה המשווקת כמוסות המכילות את מיצוי הכורכום. כמוסה אחת כזו שווה לשש כפיות של כורכום טחון.
לא כדאי להשתמש בו בהריון, במקרים של אבני מרה, כיב קיבה ויתר חומציות.
יש לנקוט זהירות בשימוש בו בכמוסות במקביל לתרופות מקבוצת חוסמי בטא, תרופות נוגדות קרישה. כמו כן, יש להתייעץ עם הרופא לגבי השימוש בו במקביל לכימותרפיה.
קוביות כורכום חיסוניות המתכון שלי שיש לו מעל 1/4 מיליון צפיות
הכנת גולדן לאטה (מתכון מתחת לפוסט הזה)
כורכום הוא בהחלט אחד מהמרכיבים הכי חזקים בטבע, אבל הוא רק חלק אחד מהפאזל.
אם את.ה מרגיש.ה שהמשקל תקוע, שהגוף מלא בנפיחות,
או שיש תחושה של עומס שפשוט לא עובר – זה הזמן ל-RESTART.
RESTART - ניקוי גוף ונפש
זו לא עוד תוכנית דיטוקס
זו הזדמנות אמיתית להתחיל מחדש ב - 21 יום:
- לנקות את הגוף מרעלים שהצטברו עם הזמן.
- לשחרר את הנפיחות והתחושה הכבדה.
- ולגלות מחדש איך זה להרגיש קלילים, מלאי אנרגיה ומחוברים לעצמנו.
אם את.ה מוכנה.ה ל-RESTART אמיתי, זה הרגע שלך.
לחצ.י כאן כדי להצטרף לתוכנית המלאה ולעשות את הצעד הראשון שלכם.ך לעבר גוף ונפש נקיים ומאוזנים.
הגיע הזמן להרגיש טוב מחדש. 💚
כל הפרטים על המחזור הבא
יהיו כאן ממש בקרוב
Comments