• Liora Houbara

כרובית שלמה בתנור ברוטב יוגורט

עודכן ב: 29 אוק 2020


צילום - עודד חוברה


אין כמו כרובית... וכאן היא מוגשת במלוא הדרה למרכז השולחן ונחתכת לעייני הסועדים


הנה וואצאפ משמח, שקיבלתי ב - 26.7.20,

ממערכת XNET,

מעל 100000 צפיות במתכוני הכרובית שלי באתר האינטרנט של לאשה.

ועוד הודעה - מתכוני הכרובית היו במקום הראשון




10 מנות 35 קלוריות למנה

החומרים:

  • כרובית גדולה שטופה , בשלמותה!

  • מלח גס לתיבול

החומרים לרוטב -

  • 500 מ" יוגורט לשתיה אפשר בקר או עיזים

  • כף שמן זית מאיכות מעולה

  • חצי כפית כמון

  • חצי כפית כורכום

  • חצי כפית פפריקה מתוקה

  • 1/3 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים שאתם אוהבים אפשר לשלב - פטרוזיליה, כוסברה, טימין, וכו'

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה: מערבבים את חומרי הרוטב . חולטים את הכרובית בסיר גדול עם מים רותחים כ - 10 דקות (לאחר הרתיחה),

עד שהכרובית מתרככת. מעבירים אותה למסננת להגרת הנוזלים.

מצננים מעט ומתבלים במלח גס מחממים תנור ל – 180 מעלות.

מעבירים את הכרובית לקערה גדולה כשהחלק העגול כלפי מטה.

שופכים מהרוטב לתוך הכרובית כך שהוא יכנס בין הפרחים

מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה , כשהחלק העגול כלפי מעלה

שופכים מהרוטב מעל הכרובית ומשאירים עוד מעט להמשך האפיה. אופים כ – 40 - 50 דקות עד שהפרחים מזהיבים קלות.

תוך כדי אפיה שופכים מידי פעם מהרוטב שנשאר מגישים חם או קר. נשמר במקרר עוד יומיים אם נשאר משהו.....

עוד מתכון טעים של כרובית בלחיצה כאן או על התמונה





רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו כרובית?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#ירקות #ללאפחמימות #bake #vegetables #צמחוני #dietrecipe #flourfree #lowfat #lowcalorie #carbfree #פסח #יוםהעצמאות #ללאגלוטן #כרובית