top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

לחם בירה פטנט

עודכן: 8 בדצמ׳ 2022


מתכון לחם בירה

מתכון נפלא שמכינים ב-5 דקות,

נהדר להכין ביחד עם ילדים!

והפטנט? מגוונים בסוגי התוספות והציפוי ומקבלים בדיוק את הלחם שאתם אוהבים

כיכר אחת = תבנית מאורכת (אינגליש-קייק 33 – 35 ס"מ)

20 פרוסות משביעות 80 – 100 קלוריות לפרוסה (תלוי בתוספות שבחרתם)

החומרים:

  • 500 מ" ל בירה לבנה

  • 1.5 כוסות קמח מלא תופח (או קמח מלא + שקיק אבקת אפיה)

  • 2 כוסות קמח לבן תופח (או קמח לבן + שקיק אבקת אפיה)

  • כפית מלח

תוספות לבחירתכם – לבחור תוספת אחת מכל שורה:

  • 150 גרם גבינה צפתית או פטה 5% מגוררת או 150 גרם גבינה צהובה 5% חתוכה לקוביות קטנות או קוביות ירק מבושל כמו דלעת או קישואים או בצל מוזהב או פטריות מוקפצות וכו'

  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים או 1/4 כוס עשבי תיבול יבשים לפי הטעם (פטרוזיליה, בצל ירקו, שמיר, בזיליקום וכו) או 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות או זיתים קצוצים

לציפוי:

  • 1/3 כוס גרעינים (דלעת או חמניה) או שומשום שחור או לבן או פרג או קצח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הבירה עם התוספות שבחרתם.

מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים שוב, עד קבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת קלות או נון סטיק ללא צורך בשימון.

מחליקים את פני הלחם ומפזרים מעל את גרגרי הציפוי שבחרתם.

אופים כ 40 – 50 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ בו יוצא יבש.

אוכלים חם (אל תאמינו לסבתות שאמרו שאסור לאכול לחם חם...)



 

רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, פרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page