• Liora Houbara

לחם בירה פטנט

עודכן ב: 29 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה

מתכון נפלא שמכינים ב 5 דקות,

נהדר להכין ביחד עם ילדים!

והפטנט –מגוונים בסוגי התוספות והציפוי ומקבלים בדיוק את הלחם שאתם אוהבים

כיכר אחת = תבנית מאורכת (אינגליש-קייק 33 – 35 ס"מ)

20 פרוסות משביעות 80 – 100 קלוריות לפרוסה (תלוי בתוספות שבחרתם)


החומרים:

  • 500 מ" ל בירה לבנה

  • 1.5 כוסות קמח מלא תופח (או קמח מלא + שקיק אבקת אפיה)

  • 2 כוסות קמח לבן תופח (או קמח לבן + שקיק אבקת אפיה)

  • כפית מלח

תוספות לבחירתכם – לבחור תוספת אחת מכל שורה:


  • 150 גרם גבינה צפתית או פטה 5% מגוררת או 150 גרם גבינה צהובה 5% חתוכה לקוביות קטנות או קוביות ירק מבושל כמו דלעת או קישואים או בצל מוזהב או פטריות מוקפצות וכו'


  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים או 1/4 כוס עשבי תיבול יבשים לפי הטעם (פטרוזיליה, בצל ירקו, שמיר, בזיליקום וכו) או 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות או זיתים קצוצים

לציפוי:

  • 1/3 כוס גרעינים (דלעת או חמניה) או שומשום שחור או לבן או פרג או קצח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הבירה עם התוספות שבחרתם.

מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים שוב, עד קבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת קלות או נון סטיק ללא צרך בשימון.

מחליקים את פני הלחם ומפזרים מעל את גרגרי הציפוי שבחרתם.

אופים כ 40 – 50 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ בו יוצא יבש.

אוכלים חם (אל תאמינו לסבתות שאמרו שאסור לאכול לחם חם.....)





רוצים סלט מושלם שהולך מצויין לצד הלחם?

סלט גזר פיסטוק ותמר!

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#מאפים #breakfast #Recipe #baking #recipes #vegeterian #bake #bread #sugarfree #לחם

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד