• Liora Houbara

לחם ללא פחמימות בגרסה מתוקה ומלוחה

עודכן ב: 28 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה

לחם ללא פחמימות ? נשמע מארץ האגדות. גרסה שמסתובבת ברשת עברה אצלי במטבח שיפוצים ושדרוגים, ואני גאה להציג אותו בגרסה מתוקה (ממש כמו עוגה או קינוח) ובגרסה מלוחה את המתכון הזה גם קל מאוד להכין. פשוט מערבבים ואופים. הלחם ללא גלוטן ומתאים לפסח. מאוד מתאים לשלב אותו ביום שבו לא אוכלים פחמימות בכלל. ביום אחר, יש לשים לב לכמות הקלוריות כי הלחם לא דל קלוריות.

בכל כיכר לחם בתבנית אינגליש קייק - 14 פרוסות,


הגרסה המתוקה - 70 קלוריות לפרוסה עם סילאן; 65 קלוריות ללא סילאן הגרסה המלוחה – 65 קלוריות לפרוסה

החומרים לגרסה מתוקה:

  • 4 ביצים

  • 6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

  • 2 כפות סילאן (לחולי סוכרת או מי שרוצה ללא פחמימות כלל יש להחליף בממתיק כמו סטיביה או ממתיק מלאכותי אחר)

  • קורט מלח

  • כפית אבקת אפיה

  • 5 אגוזים מלך או 20 גרם שקדים פרוסים

  • כף שומשום מלא או שחור לקישוט החומרים לגרסה מלוחה:

  • 4 ביצים

  • 6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

  • קורט מלח

  • כף עשבי תיבול מיובשים טחונים ( או טריים, לפי מה שאוהבים)

  • כפית אבקת אפיה

  • 20 גרם גרעיני חמניה או דלעת

  • כף שומשום מלא או שחור לקישוט

אופן ההכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות. מוציאים את הביצים לפחות שעתיים לפני ההכנה מהמקרר. אפשר לערבב את כל החומרים ידנית, אבל אני ממליצה להקציף ראשית את הביצים השלמות במיקסר כי ההקצפה מגדילה את נפח הלחם והופכת אותו אוורירי. לאחר כמה דקות של הקצפת הביצים מוסיפים את הטחינה , כף אחרי כף, תוך כדי הקצפה. מוסיפים את כל שאר החומרים ( חוץ מהאגוזים או הגרעינים והשומשום), תוך המשך הקצפה. מומלץ לבחור תבנית סיליקון ,שאינה דרשת שימון. אם בוחרים תבנית אחרת יש לשמן קלות כדי לאפשר הוצאת הלחם. בתבנית אינגליש קייק רגילה או חד פעמית משטחים את התערובת. מעל מקשטים באגוזים או גרעינים ושומשום לפי סוג הלחם. אופים 25 – 30 דקות, עד שהלחם מזהיב, וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש. מצננים לפי שמשחררים מהתבנית. אוכלים מיד



רוצים מתכון לחומוס אבוקדו מעולה למרוח על הלחם? (לא בימים ללא פחמימות)

לחצו כאן או על התמונה לקבלת המתכון


רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#פסח #מתכוניחגים #ללאפחמימות #lowfat #מאפים #flourfree #nocarbs #bakes #baking #bake #צמחוני #Recipe #dietrecipe #ללאגלוטן #glutenfree #לחם

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד