לחם תירס


מתכון לחם בירה

המקור אמריקאי יש לאמריקאים יש המון תירס ותירס הוא חלק מהתרבות שלהם.

כמה שינויים בריאים ויש לכם מתכון נפלא שמכינים ב 5 דקות,

צבע צהוב והמון בריאות טעימה



2 כיכרות -2 תבניות מאורכת (אינגליש-קייק 33 – 35 ס"מ)

30 פרוסות משביעות 85 קלוריות לפרוסה


החומרים:

  • 1.5 כוס קמח תירס

  • 1.5 כוס קמח לחם

  • 2 ביצים

  • גביע יוגורט 200 מ"ל

  • חצי כוס (125 מ"ל) חלב

  • 4 כפות שמן

  • 2 כפות סוכר

  • 2 שקיקים ( 20 גרם) אבקת אפיה

  • חצי כפית תמצית וניל

  • כפית מלח

  • כוס גרגרי תירס טריים מבושלים או קפואים שהופשרו וסוננו ממים.

  • 3 -4 - כפות עלי אורגנו או תימין ( לא חובה)

לקישוק גרגרי תירס:

  • 1/3 כוס גרעינים (דלעת או חמניה) או שומשום שחור או לבן או פרג או קצח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את קמח התירס עם היוגורט והחלב.

מעבירים לקערת מערבל.

מוסיפים את כל שאר החומרים למעט גרגרי התירס ועלי התיבול.

מערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת הופכת אחידה.

מוסיפים את גרגרי התירס ועלי האורגנו ומערבלים עוד מעט רק עד שמתאחד.

מעבירים לתבנית משומנת קלות

מחליקים את פני הלחם ומפזרים מעל את גרגרי התירס

אופים כ 40 – 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ בו יוצא יבש.






רוצים סלט מושלם שהולך מצויין לצד הלחם?

סלט גזר פיסטוק ותמר!

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#מאפים #breakfast #Recipe #baking #recipes #vegeterian #bake #bread #sugarfree #לחם