• Liora Houbara

מאפה שכבות איטלקי

Patate al forno con pomodorini

מאפה איטלקי מסורתי של תפוחי אדמה אפויים עם עגבניות, בצל ורוזמרין.

אני גיוונתי עם בטטה.

האיטלקים מגוונים גם עם עגבניות שרי, זיתים ובצל אדום או בצלצלי שאלוט


12 מנות 70 קלוריות למנה. החומרים:

4 תפו"א בינוניים

2 בטטות בינוניות

3 בצלים או 6 - 7- בצלצלי שאלוט

2 כפות שמן זית

מלח גס, פלפל שחור טחון טרי

3 עגבניות או כוס עגבניות שרי

3 – 4 ענפי רוזמרין (רצוי טרי)

גיוונים:

עשבי תיבול מיובשים או תערובת דואה - תבלין מצרי מעולה !!!

זיתים פרוסים

אופן ההכנה: קולפים את הבטטות ואת תפו"א וגם את הבצלים,

פורסים לפרוסות דקות בעובי של כ-3 מ"מ, בסכין חדה או בעזרת להב פריסה במעבד מזון.

בקערה גדולה מערבבים תפוחי אדמה, בטטות, בצלים, שמן זית, מלח ופלפל.

אפשר בשלב זה להוסיף עשבי תיבול מיובשים שאתם אוהבים ו / או זיתים.

משטחים את התערובת בתבנית רחבה ושטוחה בקוטר 30.

חותכים את העגבניות לפרוסות או עגבניות שרי לחצאים לאורך ומפזרים מעל התערובת.

מקשטים בעלי רוזמרין ובמלח גס.

אופים בתנור בחום 200 מעלות במדף האמצעי כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים בנעיצת מזלג,

וכבר מתחילים להזהיב - להשחים.




רוצים סלט שהולך מצוין עם הגראטן לארוחת ערב קלילה?

אני ממליצה על סלט עלים נקטרינות ואגוזים

לחצו כאן או על התמונה כדי לעבור למתכון הסלט


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#שבועות #צמחוני #צמחוני #מאכליחלבוביצים #dietrecipe #Recipe #recipes #baking #bake #מאפים

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד