- Liora Houbara
מאפינס תמרים וחלבה
עודכן ב: 2 אוק 2020

צילום - עודד חוברה
לתמרים יתרונות בריאותיים רבים – הם עשירים בסיבים, בויטמינים ומינרלים, תורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
הטעם המתוק העדין של התמרים והסילאן במתכון מאפשר לחיך להתרגל למתיקות מעודנת, מה שמפחית את הצורך במתוק בטווח הארוך.
הטחינה המלאה והגבינה תורמות עושר של סידן.
24 מפינס, 100 קלוריות לאחד
החומרים:
3 ביצים
6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
1/2 כוס סילאן
250 גרם גבינה רכה מתאימה לאפיה כמו למשל גבינת ריקוטה או למי שרוצה מתכון פרווה או למי שרגיש למוצרי חלב אפשר להחליף את הגבינה באותה כמות של ממרח טופו (רצוי לבחור דל שומן) או בכוס (200 מ"ל) חלב קוקוס דל שומן (יש כזה, 6% שומן) + ביצה נוספת
1.5 כוס קמח מלא תופח
50 גרם אגוזים קצוצים
50 גרם תמרים קצוצים
תמרים לקישוט
אופן ההכנה: מערבבים את הטחינה עם הסילאן. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ומערבבים היטב.
מוסיפים את הגבינה או התחליפים. מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.
מוסיפים את האגוזים והתמרים. מערבבים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
אפשר לקשט כל מאפינס ב1/2 תמר. משתמשים בתבנית שקעים שאינה דורשת שימון כמו תבנית סיליקון.
ממלאים את התערובת בתבנית השקעים עד לגובה 3/4 מכל שקע.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 20 – 30 דקות עד שהמאפינס משחימים מעט.
וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מצננים, מוציאים מהתבנית בזהירות.
שומרים בקופסא סגורה. ניתן לשמור עד יום מחוץ למקרר ועוד 3 ימים נוספים בקירור.
רוצים לדעת עוד על תמרים -
למעבר למדריך המלא על תמרים לחצו כאן או על התמונה

רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה
וקורס חינמי בדרך למייל שלך.
אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק
אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן
#dietrecipe #lowcalorie #שבועות #עוגותמתוקיםוקינוחים #משקאות #צמחוני #צמחוני #naturallysweet #פירות #fruits #baking #חגים #מתכוניחגים #טquotובשבט #מאפים #פורים