top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

מאפינס תמרים וחלבה

עודכן: 16 באוג׳ 2022


מאפינס תמרים וחלבה

צילום - עודד חוברה



לתמרים יתרונות בריאותיים רבים – הם עשירים בסיבים, בויטמינים ומינרלים, תורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

הטעם המתוק העדין של התמרים והסילאן במתכון מאפשר לחיך להתרגל למתיקות מעודנת, מה שמפחית את הצורך במתוק בטווח הארוך.

הטחינה המלאה והגבינה תורמות עושר של סידן.



24 מפינס, 100 קלוריות לאחד

החומרים:

  • 3 ביצים

  • 6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

  • 1/2 כוס סילאן

  • 250 גרם גבינה רכה מתאימה לאפיה כמו למשל גבינת ריקוטה או למי שרוצה מתכון פרווה או למי שרגיש למוצרי חלב אפשר להחליף את הגבינה באותה כמות של ממרח טופו (רצוי לבחור דל שומן) או בכוס (200 מ"ל) חלב קוקוס דל שומן (יש כזה, 6% שומן) + ביצה נוספת

  • 1.5 כוס קמח מלא תופח

  • 50 גרם אגוזים קצוצים

  • 50 גרם תמרים קצוצים

  • תמרים לקישוט

אופן ההכנה: מערבבים את הטחינה עם הסילאן. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ומערבבים היטב.

מוסיפים את הגבינה או התחליפים. מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.

מוסיפים את האגוזים והתמרים. מערבבים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.

אפשר לקשט כל מאפינס ב1/2 תמר. משתמשים בתבנית שקעים שאינה דורשת שימון כמו תבנית סיליקון.

ממלאים את התערובת בתבנית השקעים עד לגובה 3/4 מכל שקע.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 20 – 30 דקות עד שהמאפינס משחימים מעט.

וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מצננים, מוציאים מהתבנית בזהירות.

שומרים בקופסא סגורה. ניתן לשמור עד יום מחוץ למקרר ועוד 3 ימים נוספים בקירור.

 

רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

בלחיצה כאן ורכישה

וערכה לגמילה ממתוק בדרך אליך.



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך