• Liora Houbara

מפינס בצל ירוק וזיתים ללא פחמימות

עודכן ב: 9 דצמ 2018


צילום - עודד חוברה

רוצים להנות ממוצרי החלב בשבועות ולוותר על הפחמימות?

זה לא ממש קשה!

והנה מתכון מצוין לעשות את זה שמתאים גם לארוחת ערב וגם לאירוח



  • 20 מפינס, 80 קלוריות ליחידה, ללא פחמימות החומרים:

  • 7 – 8 בצלים ירוקים שטופים וקצוצים החלק הלבן והירוק

  • חבילת עירית שטופה וקצוצה

  • 1/2 כוס זיתים פרוסים מסוננים

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%

  • 1 גביע יוגורט ( 200 מ"ל ) 3%

  • 4 ביצים

  • 3/4 כוס זרעוני צ'יה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • שקית אבקת אפיה

  • תבנית שקעים לאפיית מפינס או 20 מנג'טים בודדים המיועדים לאפיית מפינס

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים, חוץ מאבקת האפיה עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים שוב. משהים את התערובת כ 20 – 30 דקות עד שזרעוני הצ'יה מאפשרים הסמכה. מחממים תנור ל – 180 מעלות. מעבירים לתבנית שקעים, בכל שקע שמים את התערובת עד 2/3 מגובה התבנית או המנג'ט. אופים עד שפני המפינס מזהיבים – משחימים והמפינס קפיצי למגע, וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש. מצננים לפני שמוצאים מהתבניות. נשמר בקירור 3 ימים.


רצים מתכון למפינס עם פחמימות ? לחצו כאן


רוצים מאפינס עם פחמימות? עדיין בגרסה קלילה - מפינס פטנט! שלבו אילו ירקות שתרצו


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#שבועות #מאכליחלבוביצים #צמחוני #צמחוני #ללאפחמימות #מתכוניחגים #glutenfree #ללאגלוטן #dietrecipe #Recipe #recipes #flourfree #lowfat #תוספות #מאפים #פסח