top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

מרק אפונה חרדלי לימוני

עודכן: 20 בדצמ׳ 2022

-

מרק אפונה חרדלי לימוני

זה מרק שהמצאתי מכל מה שהיה לי במקרר,

כי ככה זה ב"ימי קורונה", מכינים מעדנים ממה שיש

יצא מעולה, בכל טעימה מתמזגים המון טעמים שמגיעים ללשון ולחיך מכל מיני מקומות.

שלא לדבר על זרעי החרדל שמתפצפצים בפה.

וחוץ מזה, כמובן, כמו שאצלי תמיד -

מרק סמיך, מחמם, טעים ומאוד בריא,

בכלום עבודה



10 מנות , 45 קלוריות למנה

החומרים לסיר משפחתי גדול:

  • כף שמן

  • 2 בצלים קלופים ופרוסים

  • 7 - 8 שיני שום טריות פרוסות

  • גבעול כרישה, רק החלק הלבן, פרוס

  • קופסת אפונה מוכנה למרק ( של עלעלים רעננים) ואם אין, אז 400 גרם אפונה קפואה

  • שורש שומר גדול או שניים קטנים מנוקה ופרוס דק

  • 4 - 5- גבעולי סלרי קצוצים דק

  • תפוח אדמה קלוף ופרוס דק

  • 4 לימונים פרסיים בהירים, שטופים, אחרי שחבטתם בראשם

  • 2 כפות גרגרי חרדל צהוב + 2 כפות גרגרי חרדל שחור - ואם אין את שניהם אז, רק אחד מהם בכמות כפולה

  • חופן כוסברה טרי קצוץ ללא הגבעולים

  • חופן פטרוזיליה טרי קצוץ ללא הגבעולים

  • 12 כוסות מים רצוי מינרלים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • מיץ מ - 2 לימונים טריים

לקישוט - נבטי אפונה או חמניה


אפונה מונבטת למרק ועלעלי מיקרו אחרים אני ממליצה לרכוש בעלעלים רעננים.

בקופה שימו קופון liora5

ותקבלו באהבה ממני ומעלעלים הנחה בריאה של 5%


עלעלים רעננים

זרעי חרדל צהוב ושחור אפונה מוכנה למרק לימונים פרסיים שנחבטו בפטיש של

סבתא שלי


אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל והכרישה בשמן, ואז מוסיפים את השום , זהירות, שלא ישרף.

מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהמים והתבלינים.

מאדים 2 דקות תוך ערבוב.

מוסיפי מים, תבלינים ועשבי תיבול.

מביאים לרתיחה, מבשלים 30 דקות , טועמים ומתקנים את התיבול.

לאוהבי החריף אפשר להוסיף קצת יותר פלפל שחור .

בודקים שתפוח האדמה רך.

בשבל זה אפשר להגיש את המרק כמו שהוא או לטחון עד מידת טינה שאתם אוהבים בבלנדר מוט.

מגישים חם. מקשטים בנבטי אפונה או חמניה



 

רוצה לעבור חורף קל, בריא ובלי לעלות במשקל?

אני מזמינה אותך להכיר את קיט - חורף קל על המשקל שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא