מרק חורפי - אביבי
עשיר בטעמים חמצמצים, עם שילוב של צבעי אדום, כתום וירוק.
ההמלצה של הרפואה הסינית לחיזוק המערכת החיסונית בחורף -
וכל זה במחיר קלורי שווה לכל נפש.
10 מנות, 70 קלוריות למנה החומרים לסיר משפחתי גדול:
2 בצלים קלופים וקצוצים
כף שמן
4–5 גבעולי סלרי חתוכים דק
4 גזרים קלופים ופרוסים
2 כוסות עלי חובזה ללא גבעולים, נקיים, שטופים וקצוצים גס ( שלר בעונה אפשר לחהליף במנגולד)
כוס עדשים כתומות מבוררות ושטופות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
2.5 ליטר מים (רצוי מינרליים)
מיץ מלימון אחד
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה: בסיר גדול (5 ליטר לפחות) מאדים את הבצל בכף שמן עד הזהבה.
מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים תוך ערבוב עוד מספר דקות.
מוסיפים את העדשים והחובזה ומאדים תוך ערבוב 2-1 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים על אש נמוכה בסיר חצי מכוסה כ-30 דקות, עד שהעדשים רכות אבל עדיין מוצקות.
לעוד מתכוני חוביזה מעולים היכנסו למדריך החוביזה
רוצה לרזות בעזרת תפריט טבעוני מאוזן?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments