• Liora Houbara

מרק ירוק טבעוני עם כופתאות גונדי פרסי

עודכן ב: אפר 12


מרק ירוק טבעוני עם כופתאות גונדי פרסי

אני אוהבת לייצר במטבח שלי קיבוץ גלויות.

לומדת מכאן ומשם, מעדות שונות, מתנסה בתבליני העדות השונים, מוסיפה טאץ' מיוחד שלי,

וכמובן בודקת שיהיו ערכים תזונתיים ובריאותיים במרק.

המרק מגיע מכיוון עירק והכופתאות מפרס. אצלי במטבח הם חיים בשלום.....





10 מנות , 50 קלוריות למנת מרק. 2 כופתאות יוסיפו עוד 80 קלוריות

החומרים לסיר מרק משפחתי גדול:

  • כף שמן

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות

  • 3 שיני שום כתושות

  • חבילת מנגולד או תרד שטופים היטב וקצוצים

  • 1/2 כוס עדשים ירוקות

  • 1/2 כוס גריסים

  • 1/2 כוס אפונה קפואה

  • 3 גזרים פרוסים לעיגולים

  • 3 לימונים פרסיים, כתושים ( בפטיש שניצלים)

  • 12 כוסות מים רצוי מינרלים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • מיץ לימון טרי מ - 2 לימונים

  • כפית כמון

  • כפית כורכום

  • חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה או שתיהן

החומרים ל כ- 20 כפותאות גונדי

  • כוס קמח חומוס

  • 2 כפות קמח תופח או 2 כפות סולת + כפית אבקת אפיה

  • 2 שיני שום כתושות

  • בצל גדול קלוף ומרוסק על פומפיה דקה ( אפשר בהחלט במעבד מזון)

  • קישוא גדול ומרוסק על פומפיה דקה ( אפשר בהחלט במעבד מזון)

  • 1/2 כפית הל טחון ( חובה !!!!)

  • כפית כורכום

  • כפית מלח

  • פלפל שחור, אם אוהבים

  • חופן פטרוזיליה

  • חופן כוסברה

  • 2 לימונים פרסיים כתושים ( שחור או בהיר)

  • 1/4 כוס מים

  • כף שמן זית

חובה להשתמש בלימונים פרסיים -

כדאי לקנות בשוק שחורים ובהירים. לכל סוג טעם וארומה אחרים




אופן ההכנה למרק:

בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד הזהבה.

מוסיפים שום ומאדים עוד דקה. מוסיפים מנגולד ומאדים עד שמקטין את נפחו.

במקביל שוטפים היטב עדשים וגריסים ומוסיפים לסיר.

מוסיפים את כל שאר החומרים.

מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 40 דקות עד שהירקות העדשים והגריסים מתרככים.

מתקנים את התיבול.

אפשר להגיש את המרק כמו שהוא.

אפשר לטחון בעזרת בלנדר מוט את המרק עד מידת הריסוק שאתם אוהבים.

בשלב זה אפשר להוסיף את הגונדי.

אם מחליטים להוסיף גונדי, כדאי לטחון מעט את המרק.


אופן ההכנה לגונדי:

את הפטרוזיליה, הכוסברה והלימונים הפרסיים יש לרסק דק במעבד מזון ( קערת קטנה) .

מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, עד שמתקבלת עיסה נוחה להכנת כדורים.

אם העיסה יבשה מידי מוסיפים עוד מעט מים.

מומלץ להשהות 1/2 שעה במקרר לפני שמוסיפים למרק.

כשהמרק רותח, יוצרים בידיים כופתאות עגולות קטנות ומכניסים למרק.

משלב זה אסור לערבב את המרק.

יש לתת לכופתאות להתבשל כ - 20 - 30 דקות.

בשלב ראשון הן צפות ואחכ ממשיכות להתבשל.

יש לבדוק אם הכופתאות מבושלות. עושים זאת על ידי הוצאת כופתאה. חצייתה בסכין ובדיקה האם מוכנה.





הולך מצוין עם מנה פשטידת פטנט לארוחה קלילה

לחצו כאן למתכון פשטידת פטנט שגרף אלפיי תגובות ברשת


רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#צמחוני #צמחוני #dietrecipe #Recipe #recipes #lowfat #חוליסוכרת #טבעוני #מרקים #מרק #ללאגלוטן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד