• Liora Houbara

מרק מאש ולפת

עודכן ב: 1 אפר 2019


מרק טעים משביע ומחמם, המאש מספק פחמימה וגם חלבון, ועם זאת עדיין קליל בקלוריות.


סיר משפחתי גדול - 20 מנות; 50 קלוריות למנה.

החומרים:

  • 2 כוסות מאש (בחנויות הטבע)

  • 2 בצלים

  • 2 גזרים

  • 2 קישואים

  • 1 לפת גדולה

  • 1 שורש סלרי

  • 1 חופן גדול של פטרוזיליה

  • 1 חופן גדול של כוסברה (אפשר לוותר למי שלא אוהב את הטעם)

  • 1 כף שמן

  • ½ כוס גריסי פנינה

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית כמון

  • מעט פלפל

אופן ההכנה:

בוררים את המאש.

שוטפים היטב ומשרים במים כשעתיים (ניתן להכין את המרק גם ללא השריה כלל).

קולפים את כל הירקות. את הבצל, הגזר והקישואים.

קוצצים במעבד מזון על ידי להב פלדה או מגררת.

מגררים את הלפת והסלרי על פומפייה.

קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.

מאדים את הבצל בסיר גדול בכף שמן עד שמזהיב.

מוסיפים גזר, קישואים, סלרי ולפת.

שוטפים את המאש ומוסיפים לסיר.

מוסיפים גריסים, פטרוזיליה, כוסברה, תבלינים ומים לכיסוי כל המרכיבים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שכל המרכיבים מתרככים והקטנייה והגריסים מסמיכים מאוד את המרק.

טועמים, מוסיפים תיבול לפי הצורך ומגישים חם.




רוצים עוד מתכון למרק מצויין עם קטניות?

מרק עדשים כתומות וכתומים אחרים

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#מרקים #soups #vegeterian #recipes #vegan

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד