
"לפת?
מבשלים את זה?"
כל פעם שאני מספרת למטופלים על נפלאות הלפת, כולם נראים נדהמים למדיי.
אז החלטתי שהגיע הזמן שכולם ידעו,
כי זה ירק של להרגיש עם (שובע)
אבל ללכת בלי (הקלוריות).
היא ממש נותנת הרגשה של תפוח אדמה, גם אם תחתכו לקוביות, וגם אם תטחנו למחית.
יש בה המון סיבים שמעניקים תחושת שובע,
והטעם שלה ממש עדין.

בנוסף, במרק המיוחד הזה נעשה בו שימוש בקטניית המאש המוכרת פחות.
כן, זו שכשמנביטים אותה, מקבלים את הנבטים "הסיניים"
זוהי קטניה המומלצת מאוד לפי הרפואה הסינית. היא קטנה, ירוקה
וכמעט ואינה דורשת השריה מוקדמת.
בנוסף, היא קלה יותר לעיכול בהשוואה לקטניות אחרות.
המרק הזה ממש משביע וסמיך מאוד ויכול לשמש ארוחה בפני עצמו.
המתכון מתאים לנמנעים מגלוטן וגם לחולי סוכרת וטבעונים

10 מנות , 50 קלוריות למנה
החומרים לסיר משפחתי גדול:
2 כוסות מאש (בחנויות הטבע)
2 בצלים
2 גזרים
2 קישואים
אפשר לגוון גם עם פלפלונים ו / או עגבניות שרי חצויות
1 לפת גדולה
1 שורש סלרי
1 חופן גדול של פטרוזיליה
1 חופן גדול של כוסברה (אפשר לוותר למי שלא אוהב את הטעם)
1 כף שמן
½ כוס גריסי פנינה (לוותר לנמנעים מגלוטן)
1 כפית מלח
1 כפית כמון
מעט פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
בוררים את המאש.
שוטפים היטב ומשרים במים כשעתיים (ניתן להכין את המרק גם ללא השריה כלל).
קולפים את כל הירקות. את הבצל, הגזר, פלפלונים, עגבניות והקישואים. אפשר לפרוס או לקצוץ,
במעבד מזון על ידי להב פלדה או מגררת.
מגררים את הלפת והסלרי על פומפייה. קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
מאדים את הבצל בסיר גדול בכף שמן עד שמזהיב.
מוסיפים גזר, קישואים, סלרי ולפת.
שוטפים את המאש ומוסיפים לסיר.
מוסיפים גריסים, פטרוזיליה, כוסברה, תבלינים ומים כמעט עד שפת הסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שכל המרכיבים מתרככים.
חלק ממרכיבי המרק סופחים מים ולכן יתכן שתצטרכו להוסיף.
טועמים, מוסיפים תיבול לפי הצורך ומגישים חם.
קשה לך לרדת במשקל בחורף?
מרגיש.ה שאת.ה אוכל.ת יותר בגלל הקור?
קיט חורף קל על המשקל נולד בדיוק כדי לעזור לך בזה
כל הפרטים כאן למטה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף

ליאורה יקרה,
היום הכנתי את המרק, ומה אומר ומה אגיד. ואווווווווו איזה טעים. טעיםםםם
אני הוספתי פלפל שושקה אדום 2.
יצא מנחם וממש ממש משביע.
תודה רבה,
שרון כהן🌸