• Liora Houbara

מרק צ'ורבה עם נבטוטים

עודכן ב: אפר 12



סבתא שלי היתה לגמריי פולניה, אבל הכינה מרק צ'ורבה רומני מעולה.

כמו הרבה מתכונים שלה, אין לי מתכון מדויק ואני משחזרת לפי החוש והטעם.

אז, היה רגע אחד, כשתיבלתי את המרק הזה, שאמרתי לעצמי :"הנה, זה המרק של סבתא"

הוספתי נבטוטים, לטעם ובריאות ( לא יודעת מה הרומנים או סבתא שלי יחשבו על זה).

ויש גרסה בשרית ואחת טבעונית

ואז בדקתי מה זה בכלל צ'ורבה - להלן מויקיפדיה -

"צ'וֹרְבָּהרומנית: Ciorbă, ), מילה שפירושה מרק חמוץ, ובעברית היא מתייחסת בדרך-כלל למרק רומני המכיל ירקות, עלי לאושטיאן, (צמח תבלין ממשפחת הסלרי) ובשר "



10 מנות , 50 קלוריות למנה

החומרים לסיר משפחתי גדול:

  • כף שמן

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות

  • 5 -6 - שיני שום פרוסות דק

  • שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לעיגולים

  • 2 -3 - חתיכות עצם עם מח לגרסה הבשרית

  • 3 גזרים פרוסים לעיגולים

  • עלי לאושטיאן (תמונה כאן למטה) או גבעולי ועלי סלרי כשלא משיגים ( ולא כל כך פשוט להשיג) קצוצים

  • צנצנת כרוב כבוש + נוזלי הכבישה

  • 2 עגבניות מגוררות או קופסא קטנה ( 400 גרם) עגבניות מגוררות

  • קופסת נבטוטים ( מומלץ של עלעלים רעננים - עלי מיקרו )

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • 12 כוסות מים רצוי מינרלים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • כפית דבש או סילאן לטבעונים

  • מיץ מלימון טרי שלם

  • כפית כמון

  • כפית כורכום

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 צרור שמיר קצוץ ( לא לוותר !)


לאושטיאן (מרומנית) הוא מין יחידי בסוגו של צמח המשמש כתבלין מאכל, מרכיב חשוב להכנת הצ'ורבה


אופן ההכנה:

בגרסה הבשרית יש לבשל במים מומלחים קלות את העצמות כחצי שעה. ולשפוך את המים.

בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד הזהבה. מוסיפים שום ועצמות ומערבבים.

מוסיפים את כל הירקות, מים, רסק עגבניות, כל שאר החומרים, כולל הכרוב ונוזלי הכבישה ותבלינים, . מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 40 דקות עד שהירקות מעט מתרככים. רצוי לערבב מידי פעם, תוך כדי בישול. מגישים חם





הולך מצוין עם מנה פשטידת פטנט לארוחה קלילה

לחצו כאן למתכון פשטידת פטנט שגרף אלפיי תגובות ברשת


רוצה לעבור חורף קל, בריא ובלי לעלות במשקל?

אני מזמינה אותך להכיר את קיט - חורף קל על המשקל שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#צמחוני #צמחוני #מתכוניחגים #dietrecipe #Recipe #recipes #lowfat #חגיתשרי #חוליסוכרת #טבעוני #מרקים #ללאגלוטן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד