• Liora Houbara

מרק קר כרובית וקייל

עודכן ב: 20 אוק 2020


צילם עודד חוברה

מרק קייצי ומרענן

מלא יתרונות בריאותיים שמביאים לנו הכרובים והקייל –

חומרים שיודעים להגן על הגוף מפני סרטן, לחזק אותו ולצנן אותו בקיץ, לפי הרפואה הסינית

10 מנות 110 קלורית למנה

החומרים :

  • כף שמן

  • 2 בצלים קלופים ופרוסים גס

  • 4 שיני שום

  • 1 ראש כרובית, שטוף וחתוך לפרחים

  • חבילת קייל ומומלץ יותר שקית בייבי קייל הנמכר במרכולים

  • 5 כוסות מים מינרלים

  • 2 כפות אבקת מרק ירקות אורגני

  • בקבוק של ליטר יוגורט עיזים נוזלי

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  • מיץ סחט טרי מחצי לימון

  • 10 כפות צנוברים

לקישוט :

  • עלי נענע

  • יוגורט (אפשר טבעוני)


אופן ההכנה :

בסיר גדול מחמים את השמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.

מוסיפים את שיני השום ומערבבים עוד 2 דקות.

מוסיפים את פרחי הכרובית ומזהיבים תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את המים , אבקת המרק, מלח, פלפל.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים עד שפרחי הכרובים מתרככים.

אם משתמשים בקייל רגיל, שוטפים היטב, ומורידים את החלק התחתון הקשה. חותכים לפיסות גדולות.

אם משתמשים בבייבי קייל רק שוטפים ומסננים.

מוסיפים את הקייל לסיר ומבשלים עוד 2 -3 – דקות. מכבים את האש.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים עד מרקם גס, גרגרי, כמו שאתם אוהבים.

מצננים.

לאחר שהמרק קר, מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון ומערבבים מעט.

במחבת יבשה קולים את הצנוברים, תוך ערבוב מתמיד עד שהם מזהיבים מעט.

מגישים קר מקושט בצנוברים.



רוצים עוד מתכון כרובית מעולה ?

לחצו כאן או על התמונה לכרובית שלמה בתנור ברוטב יוגורט


רוצה להכיר תוכנית הרזיה מעולה ?

SHAKE IT UNTIL YOU MAKE IT

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה​


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#צמחוני #צמחוני #dietrecipe #Recipe #recipes #lowfat #מרקים #vegetables #ירקות #טבעוני #ללאגלוטן #כרובית