קערת סלט גדולה – 15 מנות 75 קלוריות למנה
החומרים:
100 גר' עדשים ירוקים, רצוי אורגניים (להנבטה)
1 חסה משי
1 חסה אדומה
50 גרם אגוזי מלך
החומרים לרוטב:
5 כפות שמן זית מאיכות טובה
2 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום
כפית חרדל
מלח ופלפל שחור גרוסים גס (במטחנות)
אופן ההכנה:
מנביטים עדשים לפי הוראות ההנבטה, שלהלן.
לאחר מכן מכינים את הסלט.
מפרקים את החסות לעלים, שוטפים ומייבשים.
קורעים מהעלים פיסות גדולות.
קוצצים את אגוזי המלך.
בקערה גדולה מניחים את החסות, מעליהן את העדשים ומעליהן את האגוזים.
כותשים את שיני השום ומערבבים אותן עם חומרי הרוטב בצנצנת סגורה היטב או בשייקר. שופכים את הרוטב על הסלט לפני הגשה.
הנבטה
הנבטה ביתית היא קלה ואין צורך בציוד מיוחד.
ההנבטה אורכת כיומיים שלושה או יותר, תלוי לפי סוג הגרגר המונבט.
רצוי לקנות קטניות אורגניות להנבטה.
לפני ההנבטה בוררים את הקטניות. שוטפים היטב ומשרים ל–24 שעות במים.
לאחר 12 שעות שוטפים את הקטניות ומשאירים את הגרגרים רטובים במסננת בטמפרטורת החדר.
מידי פעם מרטיבים את הקטניות.
תוך יומיים עד 4 ימים יצוצו נבטים ירקרקים מהזרעים.
משלב זה ניתן להשתמש בנבטים או לאחסנם בקירור למשך מספר ימים נוספים.
ההעברה לקירור עוצרת את תהליך הנביטה. במקרר ניתן לשמור עד שבוע ימים בכלי מאוורר.
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Komentar