top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

סלט גזר פיסטוק תמר

עודכן: 25 במאי 2023


סלט גזר פיסטוק ותמר

צילום - עודד חוברה


סלט מיוחד שהוא הרבה יותר מסלט. התיבול שונה ממה שאנחנו מכירים וזה בדיוק מה שעושה את ההבדל. פיסטוקים – אגוז קצת מוזנח – אז הנה הסיבות שבגללן כדאי לכם לשלב אותם בסלט שלכם - בגלל שהם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות הידועות בתכונותיהן המיטיבות על מחלות לב וכלי דם .

חומצות שומן אלה מהוות מרכיב חשוב של תאי הגוף בכלל ושל תאי העור בפרט.

כאשר הם לא קלויים נשמרות תכונות אלה.

הצבע הירוק נובע מפיגמנט הלוטאין ומחקרים אחרונים מראים כי הוא תורם להורדת כולסטרול.

לפי הרפואה המשלימה נחשב הפיסטוק כמחזק, מרגיע ומשפר את העיכול.

10 מנות אירוח, 110 קלוריות למנה החומרים:

  • 5 גזרים קלופים

  • כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה

  • 10 תמרים (אני השתמשתי במג'הול אבל אפשר כל סוג שאוהבים)

  • 2 בצלים ירוקים – החלק הלבן והירוק קצוצים

  • רבע כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ( לפי העדפת הטעם שלכם)

  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים

  • 150 גרם גבינת פטה או צפתית 5% מגוררת או חתוכה לקוביות

החומרים לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית

  • מיץ מ2 לימונים

  • 1/2 כפית כמון

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

  • 1/2 כפית מלח ים

אופן ההכנה: מרסקים את הגזרים במגררת דקה ביד או במעבד מזון.

חולטים את האפונה במים רותחים לרבע שעה.

מגלענים את התמרים וחותכים לחתיכות קטנות יחסית.

מעבירים את כל החומרים לקערת הגשה ומוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה ומערבבים.

אפשר להכין מראש כמה שעות לפני ההגשה ולשמור ללא הרוטב והפיסטוקים והגבינה על יומיים במקרר.

מכינים את הרוטב – בשייקר מערבבים ומשקשקים את כל חומרי הרוטב.

לפני ההגשה, מפזרים על הסלט את גבינת הפטה, מוספים את הפיסטוקים והרוטב מערבבים קלות ומגישים מיד.

אם לא רוצים לאכול את כל הכמות, יש לשמור את הרוטב בנפרד.




 

רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך