• Liora Houbara

עוגת אגוזים חגיגית של סבתא מינה

עודכן ב: לפני 3 ימים


צילום - עודד חוברה

בכל לילות הסדר של ימי ילדותי ידענו כי בסוף הארוחה מחכה לנו עוגת האגוזים הנפלאה של סבתי ז"ל. עם מעט שינויים הפכתי אותה לעוגה, שיחסית לעוגות פסח אחרות, היא דלה בקלוריות, למרות תכולת האגוזים שלה.

עוגה נפלאה לכל ארוחות הפסח

המתכון מתוך הספר 365 יום בלי תירוצים בהוצאת כנרת

והתפרסם במגזין XNET


20 מנות; 135 קלוריות למנה.

110 קלוריות למנה ללא הציפוי. כמה חסכנו? ברוב עוגות הפסח יש לפחות 250 קלוריות בפרוסה.

החומרים:

  • 4 ביצים מופרדות

  • 1 כוס סוכר

  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים גס

  • 4 כפות קמח מצה

  • 1 קופסת שמנת מתוקה להקצפה

  • 2 שקיות סוכר וניל

החומרים לציפוי:

  • 3 כפות קקאו

  • 3 כפות סוכר חום דק

  • 5 כפות מים

  • 30 גרם חמאה


אופן ההכנה: מקציפים חלבונים לקצף יציב. כשמתחיל להיוצר קצף מוסיפים את הסוכר ב 2 - 3 פעמים. מוסיפים בעדינות את החלמונים לקצף (רצוי בכף עץ).

מוסיפים את האגוזים וקמח מצה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה. מרפדים תבנית, קוטר 26 בנייר אפייה, ושופכים את התערובת לתבנית.

אופים בחום בינוני 45 - 50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בה יוצא נקי.

מצננים את העוגה. מעבירים לצלחת הגשה.

מקציפים שמנת מתוקה + סוכר וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.

מורחים על העוגה ושומרים בקירור. אופן הכנת הציפוי: מבשלים בסיר קטן על אש קטנה קקאו, סוכר ומים עד שהסוכר נמס.

מורידים מהאש.

מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

מורחים על הקצפת שעל העוגה בעדינות.

מצננים ושומרים בקירור.

מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

וזה מה שחושבת אסתריה אלבוחר על העוגה




רוצים עוד מתכון מעולה לפסח?

מצה בריי לייט!

לחצו כאן או על התמונה לקבלת המתכון


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה





אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו

רוצים לקבל מתכונים למייל? הרשמו כאן

#פסח #מתכוניחגים #עוגותמתוקיםוקינוחים