top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

עוגת גבינה חלומית

עודכן: 10 ביוני


מתכון עוגת גבינה חלומית

עוגה שכיכבה במטבח של אמא שלי כל חג שבועות.

בעוגה זו ניתן להשתמש בשתי וריאציות: עם או בלי תוספת קרם.

#טיפבישולבריא- החלפת מחצית כמות הסוכר בממתיק מלאכותי תקטין את מספר הקלוריות. מומלץ להשתמש בממתיק מלאכותי נוזלי, לפי ההנחיות על האריזה.

כמה חסכנו? שימוש בגבינות שמנות יוסיף 30 קלוריות למנה.


20 מנות, 70 מ"ג סידן למנה

157 קלוריות- למנה הכוללת קרם, סוכר וגבינה 5% שומן

137 קלוריות- למנה שבה מחצית מכמות הסוכר הוחלפה בממתיק מלאכותי

100 קלוריות- למנה ללא הקרם אבל עם סוכר

החלפת כל גביע גבינה בגבינה 0% תפחית 5 קלוריות מכל מנה.


החומרים:

  • 3 גביעי גבינה 0-5%. מומלץ להשתמש בגבינה רכה מותאמת לאפייה.

  • 1 גביע יוגורט 3% שומן

  • 1 כוס סוכר חום בהיר דק או ממתיק מלאכותי שווה ערך

  • 5 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

  • 5 כפות קורנפלור

  • 1 כף קמח תופח

  • 5 ביצים

החומרים לקרם:

  • ½ כוס חלב

  • 1 מיכל שמנת להקצפה 15%

  • 3 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

אופן ההכנה:

מערבבים את הגבינות, היוגורט, ½ כוס הסוכר (או ממתיק מלאכותי) , הפודינג, הקורנפלור והקמח.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מקציפים את החלבונים עם ½ כוס הסוכר הנותרת.

מוסיפים בתנועות קיפול לתערובת.

מערבבים בעדינות רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה קוטר 26 מרופדת בנייר אפייה.

מחממים את התנור לחום בינוני. במדף התחתון של התנור מניחים תבנית מלאה במים עד לגובה שני שלישים ממנה. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש למדף גבוה יותר ואופים כשעה עד שהעוגה יציבה ומוזהבת.

בודקים ומוודאים מדי פעם שיש מים בתבנית התחתונה ואם יש צורך מוסיפים מים.

כשהעוגה מוכנה, משהים בתנור סגור עד שמתקרר. הופכים על צלחת הגשה.

להכנת הקרם: מקציפים את כל המרכיבים במערבל עד שמתקבל קרם חלק ויציב. מורחים על העוגה.


 

עוד על בריאות לאורך השנה, בימי חול ובחגים

והמון מתכונים בריאים

תוכלו למצוא בספר 365 יום בלי תירוצים

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

4 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Aug 09
Rated 5 out of 5 stars.

טוב זה העוגה הכי טעימה שעשינו , במקום הקרם מרחנו למעלה שכבה של ריבת חלב , החלפנו חצי מכמות הסוכר בסטיביה נוזלית ויצא פשוט מדהים

Like
Liora
Liora
Aug 26
Replying to

איזה כייף לשמוע תודה רבה. תמשיכו להנות מהמתכונים

Like

Guest
May 19, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

היי ליאורה, כמה גרם גבינה לבנה וכמה יוגורט?

Like
Liora
Liora
Aug 26
Replying to

750 גרם גבינה ו - 200 מל יוגורט

Like

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך