top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוגת דלעת תמרים ותבלינים מחממים

עודכן: 20 בדצמ׳ 2022


עוגת דלעת תמרים ותבלינים מחממים

עוגה סתוית שמביאה גוון כתום עז

לאנרגיית השמחה והתזונה הבריאה.

עוגה במתיקות מעודנת עם דלעת, תמרים, טחינה משומשום מלא ותערובת תבלינים ריחנית.



תבנית אינגליש קייק. או תבנית גוגלהוף - 20 פרוסות 160 קלוריות לפרוסה עם סוכר, 145 ללא סוכר

החומרים:

  • 3 ביצים

  • ‭1/4‬ כוס (100 גרם) סוכר חום או תחליף סוכר לחולי סוכרת

  • ‭1/3‬ כוס שמן קנולה או שמן אגוזים

  • 4 - 5 תמרים מוגלענים קצוצים דק מאוד או 4 כפות מחית תמרים ( לרכוש כזזאת שרשום שאין בה תוספת סוכר)

  • ‭1/3‬ כוס טחינה גולמית משומשום מלא

  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח (רצוי לערבב קמח מלא עם קמח לבן)

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • ‭1/2‬ כפית חוויאג' תימני לקפה (אפשר לקנות בחנויות התבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן

אפשר לקנות בחו"ל או באתרי אינטנרט תערובת תבלינים ללחם דלעת או לחם ג'ינגיר


תערובת תבלינים ללחם דלעת או לחם ג'ינגיר

  • 2 כוסות דלעת קלופה ומגוררת גס

  • 50 גרם פיסטוקים או אגוזי מלך, קלופים

  • 50 גרם צימוקים כהים או חמוציות


אופן ההכנה:

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומתחילים להקציף. מוסיפים, בהדרגה ותוך כדי הקצפה, את השמן ,הטחינה והתמרים.

‭.3‬ שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והחוויאג' (או תערובת התבלינים) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לקערת המערבל, ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה. עוצרים את פעולת המערבל, מוסיפים את הדלעת, הפיסטוקים (או האגוזים) והצימוקים ומערבבים ידנית. יוצקים את העיסה לתבנית, אם רוצים מפזרים את גרעיני הדלעת, ואופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים (מומלץ לצד כוס תה)‬.

מתאים מאוד גם לחג ההודיה האמריקאי.



 


רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, או על התמונה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף




 

אל תפספסו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך