• Liora Houbara

עוגת דלעת ותבלינים מחממים

עודכן ב: 28 דצמ 2019


צילום עילית אזולאי. סגנון איתמר אדלר ללאשה



עוגה סתוית שמביאה גוון כתום עז

לאנרגיית השמחה והתזונה הבריאה

עוגה במתיקות מעודנת עם דלעת, טחינה משומשום מלא ותערובת תבלינים ריחנית.



תבנית אינגליש קייק. 20 פרוסות 160 קלוריות לפרוסה

החומרים:

  • 3 ביצים

  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר חום

  • ‭1/3‬ כוס שמן קנולה או שמן אגוזים

  • ‭1/3‬ כוס טחינה גולמית משומשום מלא

  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח (אפשר לערבב קמח מלא עם קמח לבן)

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • ‭1/2‬ כפית חוויאג' תימני לקפה (אפשר לקנות בחנויות התבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן

  • 2 כוסות דלעת קלופה ומגוררת גס

  • 50 גרם פיסטוקים או אגוזי מלך, קלופים

  • 50 גרם צימוקים כהים


אופן ההכנה:

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומתחילים להקציף. מוסיפים, בהדרגה ותוך כדי הקצפה, את השמן והטחינה.

‭.3‬ שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והחוויאג' (או תערובת התבלינים) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לקערת המערבל, ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה. עוצרים את פעולת המערבל, מוסיפים את הדלעת, הפיסטוקים (או האגוזים) והצימוקים ומערבבים ידנית. יוצקים את העיסה לתבנית, אם רוצים מפזרים את גרעיני הדלעת, ואופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים (מומלץ לצד כוס תה)‬.

מתאים מאוד גם לחג ההודיה האמריקאי.





רוצים עוד עוגה בגרסה בריאה וקלילה?

עוגת פרג שיכורה!

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה




רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן