• Liora Houbara

עוגת קלמנטינות חמאת בוטנים עם קראמבל שיבולת שועל - קשיו


עוגת קלמנטינות וחמאת בוטנים

אז היה לי ברור שצריך להכין עוגת קלמנטינות, עכשיו כשהן בדיוק בשיא העונה שלהן. כתומות ומלאות עסיס!

והחלטתי לשלב טחינה כדי לתת לעוגה טאץ' של חלבה.

אבל..... שכחתי לקנות טחינה.

ואז הגיעה ההברקה, זו שנופלת כמו אסימון מתוך ההכרח?

חמאת בוטנים !

זהו, הנה היא -

עוגת קלמנטינות חורפית עם טוויסט, קריצה וקראמבל חלומי.

ולמי שלא אוהב חמאת בוטנים, אפשר בהחלט להחליף בטחינה ולקבל טעם של חלבה ברקע.

הקראמבל הנפלא מוסיף עוד 30 קלוריות לפרוסה. אז אפשר להחליט אם מוותרים או לא.


עוגה אחת, תבנית 26, 20 מנות 125 קלוריות למנה ללא הקראמבל ; 155 קלוריות למנה עם הקראמבל

החומרים:

  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר

  • 5 כפות חמאת בוטנים או טחינה גולמית משומשום מלא למי שלא אוהב את הטעם של בוטנים

  • 200 מ"ל מיץ קלנטינות

  • 1 כוס סוכר חום דק

  • 1 כוס קמח תופח (רצוי חלק ממנו קמח תופח מלא)

  • שקית אינסטנט פודינג וניל

  • כפית תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • קליפת תפוז מגוררת

  • תרסיס שמן לשימון התבנית או לבחור לבנית נון סטיק

החומרים לקראמבל שיבולת שועל קשיו

  • 3 כפות קמח

  • 3 כפות שיבולת שועל

  • 10 אגוזי קשיו טבעיים לא קלויים

  • שקית סוכר וניל - רצוי וניל אמיתי ( אני מביאה מחו"ל....)

  • 2 כפות סוכר חום

  • 40 גרם חמאה קרה מאוד

  • 1/2 כפית קינמון ( לא חובה, רק למי שאוהב) או חוויאג' תימני לקפה. אפשר לקנות בחנויות תבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן

בתנור, אחרי תוספת הקראמבל

אופן ההכנה:

בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות עד שנוצר קצף אווירירי.

בקערה בינונית, מערבבים את החומרים היבשים.

תוך כדי המשך ערבול מוסיפים לסירוגין את חומרים הרטובים - הטחינה, תמצית וניל, מיץ קלמנטינות, קליפת תפוז.

ותערובת החומרים היבשים.

כלומר, מוסיפים מעט חומרים רטובים ואחכ מתערובת החומרים היבשים וכך עד שמסיימים את כל הכמות.

משמנים תבנית עגולה , 26, בעזרת תרסיס שמן או בוחרים תבנית נון סטיק ( שזה תמיד מומלץ ועדיף)

שופכים את הבלילה.

במקביל מכינים את הקראמבל - שמים את כל החומרים בקערת מערבל עם להב פלדה או כלי של בלנדר מוט עם סכין קיצוץ. מפעילים עד שנוצרים פירורים דביקים. שומרים במקרר.

אופים את העוגה, בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ 25 דקות, עד שפני העוגה מתקשים מעט.

מוציאים לרגע, מפזרים את פירורי הקראמבל

ומחזירים לתנור לעוד 20 - 25 דקות עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.



רוצים עוד מתכון לעוגה מנצחת וקלילה בקלוריות?

עוגת גבינה אפויה של עננים

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#עוגותמתוקיםוקינוחים #sweets #desserts #cakes #lightcakes #vegeterian

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד