• Liora Houbara

עוגת תפוחים ותבלינים מחממים

עודכן ב: 28 דצמ 2019


עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה

החומרים:

  • 3 ביצים

  • 6 כפות שמן

  • מיץ מתפוז אחד

  • 3/4 כוס סוכר חום דק

  • 1.5 כוס קמח תופח (אפשר חלק ממנו קמח תופח מלא)

  • 1/2 כף קינמון

  • 1/2 כפית פרורי וניל (ניתן לקנות בחנויות טבע או חנויות לאפיה) או כפית תמצית וניל

  • 3 – 4- קוביות ג'ינג'יר מסוכר קצוץ דק

  • 5 תפוחים ירוקים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות

  • כף סוכר + 1/2 כף קינמון – לתוספת לתערובת התפוחים

  • 40 גרם פקאנים חצויים

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את הביצים עם שמן.

מוסיפים את המיץ ומערבלים בעזרת מיקסר.

מוסיפים את הקמח והסוכר בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות. מוסיפים קינמון, פירורי וניל או תמצית וניל וג'ינגי'ר מסוכר.

מערבבים את התפוחים עם כף סוכר וחצי כף קינמון עד שהתפוחים מכוסים היטב בתערובת.

בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים מחצית מכמות הבצק, מעליה מסדרים מחצית מכמות התפוחים.

מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל שוב שכבת תפוחים מסודרים יפה

מקשטים בפקאנים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 45 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

מגישים חם, אפשר בתוספת כדור גלידה וניל ( עוד 50 קלוריות).


רוצים עוד מתכון לעוגה מנצחת וקלילה בקלוריות?

עוגת גבינה אפויה של עננים

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#עוגותמתוקיםוקינוחים #sweets #desserts #cakes #lightcakes #vegeterian #חגיתשרי

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד