• Liora Houbara

עוף שלם בהדרים

עודכן ב: מרץ 26




אין כמו הריח, הטעם והצבע של המנה הזו.

עשירה בטעמים ועסיסיות של ההדרים.

היא תקשט לכם את שולחן החג ושולחן השבת

בתוך המתכון גם המדריך לבוקה גרני -

הדרך הצרפתית להוסיף עשבי תיבול למנה הזו ולעוד הרבה אחרות.

הבּוּקֶהּ גָּרְנִי הוא למעשה צרור עשבי תיבול. במתכון הזה, הינחתי אותו מתחת לעוף, מעל ההדרים


בּוּקֶהּ גָּרְנִי



תלחצו למעלה על הסרטון.....



4 מנות, כ – 250 קלוריות למנה

החומרים לעוף:

  • עוף שלם טרי -רצוי כזה שגודל ללא אנטיביוטיקה. נקי, ולא קר

  • הדרים קלופים. אפשר לגוון. אני השתמשתי ב - 2 תפוזים ואשכולית אדומה אחת

  • 20 שיני שום קלופות

  • 2 ראשי שום שלמים, חצויים לרוחב עם הקליפה

  • אופציה - ירקות שורש שאוהבים - גזרים צבעוניים, תפוחי אדמה בייבי, בטטה, ראשי עולש ( אנדיב) , ראשי שומר, בצלצלי שאלוט, לפת, כלרבי וכו')

  • 2 כפות שמן

  • מלח גס

  • תבלינים שאוהבים - פלפל שחור טרי גרוס, כמון, פפריקה מתוקה / חריפה - וכו'




החומרים לבּוּקֶהּ גָּרְנִי

עשבי תיבול שאוהבים - למשל - אורגנו, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה וכו'

חבל קשירה המתאים למזוןמ( לא חובה, אפשר פשוט לפזר מתחת לעוף)


אופן ההכנה:

פורסים את ההדרים לפרוסות בעובי של כ - 1 ס"מ

רוחצים את ירקות השורש, וחותכים לחצאים / רבעים.

שוטפים את העוף ומיבשים. חשוב שהוא יהיה בטמפ החדר לפני ההכנסה לתנור.

חותכים אותו בגחון, כדי שאפשר יהיה לפרוס אותו.


מכינים את הבּוּקֶהּ גָּרְנִי. קושרים בחוט את כל עשבי התיבול.

מחממים תנור ל 220 מעלות.

בתבנית פורסים נייר אפיה ( ממליצה על אקולוגי)

מסדרים את פרוסות ההדרים.

מפזרים שיני שום.

מניחים את זר עשבי התיבול במרכז התבנית.

מניחים את העוף במרכז התבנית, מעל העשבים.

מורחים את העוף בשמן.

מפזרים מעל מלח וגס ותבלינים.

שמים בכל פינת תבנית חצי ראש שום.

מכניסים את התבנית ומיד מורידים את הטמפרטורה ל - 200 מעלות.

אופים כשעה, עד העוף מזהיב - משחים, אם יש צורךף מוסיפים עוד 10 - 15 דקות אפיה.

איך יודעים שמוכן?

נועצים מזלג בחיבור שבין הירך לגוף, כשהעוף מוכן יוצא נוזל שקוף.

פותחים את התנור ומשהים את העוף בתוכו, כרבע שעה לפני שחותכים.

מגישים חם, עם שפע הדרים ושימי שום.

ואם נשאר משהו, טעים גם קר למחרת .



אפשר גם להוסיף פחמימה כמו - סלט קינואה עם חמוציות ושקדים

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה



רוצה לדעת איך אפשר לשלב

מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה​

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו גם את החברים שלכם.

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן



#בשריםודגים #meatandfish #recipes #dietrecipe #Recipe #lowcalorie #lowfat #פסח