צילום - ליאורה חוברה
מי שנמנע מגלוטן לא צריך לוותר על פיצה
וגם מי שלא רוצה להשמין לא צריך לוותר על פיצה
אז הנה המתכון האולטימטיבי לפיצה טעימה, בריאה ולא משמינה.
אני ממליצה לשים עליה את הירקות שתמצאו במקרר,
כך תהיה לכם בכל פעם פיצה אחרת, מפתיעה וצבעונית
רוצים מתכון לפיצה בריאה עם גלוטן ? לחצו כאן
2 פיצות בינוניות - 16 מנות 150 - 170 קלוריות למנה תלוי בסוג הירקות והתוספות שבחרתם החומרים:
550 גרם קמח ללא גלוטן
כפית סוכר
11/4 כוסות מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כפית מלח
החומרים לציפוי הפיצה -
כוס רוטב עגבניות ותרד שהכנתם המתכון בלחיצה כאן (אפשר לוותר על התרד אבל לא כדאי)
ירקות לפי בחירתכם -
עגבניות רגילות או שרי
קוביות חצילים / קישוא / דלעת שבושלו קלות עד ריכוך
ועוד, כל ירק שאתם אוהבים
ובנוסף -
200 גרם גבינת ריקוטה 5% או ריקוטה פרסקה 9% או צפתית 5% או תחליף טבעוני
לקישוט -
עלי בזיליקום
נבטי אלפלפה
זיתים
אופן ההכנה:
1. אפשר להכין את הבצק בתוכנית בצק במכונות להכנת לחם בייתיות.
לאחר שהבצק מוכן, יש לחלק ל - 2 כדורים ולעבור לשלב 2.
אם אין לכם מכונה בייתית להכנת לחם -
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, סוכר, מים, שמרים, שמן ומלח.
מפעילים כ - 8 - 10 דקות עד קבלת בצק שמרים גמיש וריחני.
מעבירים את הבצק לקערה.
מכסים במגבת ומשהים במקום חם 45 - 60 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים, לשים מעט ומתפיחים שוב, לחצי שעה.
2. לשים כל כדור בצק כמה דקות. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.
מרדדים כל כדור לעלה בצק (לפי העובי האהוב עליכם, קחו בחשבון שהוא מכפיל את נפחו)
משטחים בתבנית תנור על נייר אפיה.
מורחים על הבצק בעזרת כף את הרוטב ( מחצית הכמות לכל תבנית)
מפזרים מעל את הירקות שבחרתם. מעל מפזרים קוביות או פרוסות של הגבינה.
מכניסים לתנור קר.
מחממים את התנור ל - 180 מעלות.
אופים עד שהפיצה תופחת והשוליים מזהיבים.
חותכים ומגישים מיד.
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה? הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או לרכיש מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentarios