top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פלאפל בשני צבעים על יוניקורן נודלס

עודכן: 17 באוג׳ 2022


וידאו - ענבר חוברה | מוסיקה - בלקן ביט בוקס


פלאפל בשני צבעים על יוניקורן נודלס

צילום - ענבר חוברה




אטריות אורז הם דרך נפלאה לאכול אטריות לרגישים לגלוטן ובאופן כללי להרגשת שובע לא כבדה מידי כמו פסטה.


פלאפל בשני צבעים על יוניקורן נודלס


הפעם נעשה שימוש בפרח מאוד מיוחד שנקרא פרח אפונת הפרפר, זהו פרח כחול שיש לו סגולות מרפא אין ספור, בניהן גם תורם לראייה ולאיכות השיער! (אפשר לקרוא יותר בכתבה המלאה על כל מזונות העל והפיגמנטים הטבעיים). תרבויות עתיקות כבר השתמשו בו כדי לצבוע את האוכל, הבגדים וכן גם את האמנות שלהם.


פלאפל בשני צבעים על יוניקורן נודלס


הקסם המיוחד בפרח אפונת הפרפר הוא שכשהוא בא במגע עם חומצה כלשהי הוא נהפך וורוד-סגול!

ולכן - הנה מתכון מהמם להכין נודלס יוניקורן - ביחד עם הצעת הגשה ירקות ופלאפלים סלק בריאים!


פלאפל בשני צבעים על יוניקורן נודלס


אפשר כמובן לבחור צבע אחר ממגוון צבעי הסופר פוד הטבעיים כדי לצבוע את הנודלס שלכם!



פלאפל בשני צבעים על יוניקורן נודלס


החומרים:

10-8 יחידות בגודל בינוני

  • 2 סלקים גדולים

  • 1/2 כוס כוסברה

  • 1/2 כוס פטרוזיליה

  • 3-2 עלי קייל גדולים

  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

  • 600 גרם גרגירי חומוס (משומר ומסונן או קפוא ומופשר)

  • 2 כפות מי חומוס (מהפחית או ממי בישול)

  • 3-2 שיני שום

  • 1 כוס שיבולת שועל

  • 2 כפות טחינה

  • 1/2 2 כפות מיץ לימון

  • 2 כפיות כמון טחון

  • 1 כפית כורכום טחון

  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

  • 1 כפית מלח

  • 1/2 פכית פלפל שחור

  • 1/2-1/4 כפית צ'ילי





אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. פורסים את הסלק לקוביות בגודל 1.5 ס"מ וצולים אותן במשך כ-45 דקות. מצננים.

  3. שמים את עשבי התיבול, הקייל ואת הבצל הירוק במעבד מזון ומעבדים עד שיש תערובת גסה.

  4. מוסיפים את יתר החומרים (ללא הסלק) ומעבדים לעיסה אחידה ומעט גושית. אם העיסה יבשה מדי ומתפוררת, מוסיפים מעט מי חומוס. מחלקים את התערובת לשתי קערות. אחת מכסים ושומרים במקרר כחצי שעה.

  5. בלי לשטוף את קערת המעבד, מכניסים אליו את הסלק הצלוי ומעבדים לתערובת גושית. מחזירים את מחצית התערובת שנותרה בחוץ ומעבדים אותה מעט יחד עם הסלק - המרקם צריך להישאר מעט גושי ולא חלק. מעבירים לקערה, מכסים ומצננים במקרר למשך חצי שעה גם כן.

  6. בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ושטוחות משתי התערובות.

  7. מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות או מרססים מעט ספריי שמן. כאשר המחבת חמה מאוד, מניחים את הקציצות ומטגנים אותן כ-5 דקות. הופכים אותן בזהירות ומטגנים כ-5 דקות נוספות, עד שהקציצות שחומות וקריספיות.



פלאפל בשני צבעים על יוניקורן נודלס




 

כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

Rawnice

אבקות סופר פוד

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

מגזין X-net




עוד מתכונים בסדרה