• Liora Houbara

פלאפל בשני צבעים על יוניקורן נודלס


וידאו - ענבר חוברה | מוסיקה - בלקן ביט בוקס



צילום - ענבר חוברה




אטריות אורז הם דרך נפלאה לאכול אטריות לרגישים לגלוטן ובאופן כללי להרגשת שובע לא כבדה מידי כמו פסטה.



הפעם נעשה שימוש בפרח מאוד מיוחד שנקרא פרח אפונת הפרפר, זהו פרח כחול שיש לו סגולות מרפא אין ספור, בניהן גם תורם לראייה ולאיכות השיער! (אפשר לקרוא יותר בכתבה המלאה על כל מזונות העל והפיגמנטים הטבעיים). תרבויות עתיקות כבר השתמשו בו כדי לצבוע את האוכל, הבגדים וכן גם את האמנות שלהם.



הקסם המיוחד בפרח אפונת הפרפר הוא שכשהוא בא במגע עם חומצה כלשהי הוא נהפך וורוד-סגול!

ולכן - הנה מתכון מהמם להכין נודלס יוניקורן - ביחד עם הצעת הגשה ירקות ופלאפלים סלק בריאים!




אפשר כמובן לבחור צבע אחר ממגוון צבעי הסופר פוד הטבעיים כדי לצבוע את הנודלס שלכם!

בחרו את צבע הסופר פוד אהוב עליכם ובואו נתחיל!





החומרים:

10-8 יחידות בגודל בינוני

  • 2 סלקים גדולים

  • 1/2 כוס כוסברה

  • 1/2 כוס פטרוזיליה

  • 3-2 עלי קייל גדולים

  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

  • 600 גרם גרגירי חומוס (משומר ומסונן או קפוא ומופשר)

  • 2 כפות מי חומוס (מהפחית או ממי בישול)

  • 3-2 שיני שום

  • 1 כוס שיבולת שועל

  • 2 כפות טחינה

  • 1/2 2 כפות מיץ לימון

  • 2 כפיות כמון טחון

  • 1 כפית כורכום טחון

  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

  • 1 כפית מלח

  • 1/2 פכית פלפל שחור

  • 1/2-1/4 כפית צ'ילי





אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. פורסים את הסלק לקוביות בגודל 1.5 ס"מ וצולים אותן במשך כ-45 דקות. מצננים.

  3. שמים את עשבי התיבול, הקייל ואת הבצל הירוק במעבד מזון ומעבדים עד שיש תערובת גסה.

  4. מוסיפים את יתר החומרים (ללא הסלק) ומעבדים לעיסה אחידה ומעט גושית. אם העיסה יבשה מדי ומתפוררת, מוסיפים מעט מי חומוס. מחלקים את התערובת לשתי קערות. אחת מכסים ושומרים במקרר כחצי שעה.

  5. בלי לשטוף את קערת המעבד, מכניסים אליו את הסלק הצלוי ומעבדים לתערובת גושית. מחזירים את מחצית התערובת שנותרה בחוץ ומעבדים אותה מעט יחד עם הסלק - המרקם צריך להישאר מעט גושי ולא חלק. מעבירים לקערה, מכסים ומצננים במקרר למשך חצי שעה גם כן.

  6. בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ושטוחות משתי התערובות.

  7. מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות או מרססים מעט ספריי שמן. כאשר המחבת חמה מאוד, מניחים את הקציצות ומטגנים אותן כ-5 דקות. הופכים אותן בזהירות ומטגנים כ-5 דקות נוספות, עד שהקציצות שחומות וקריספיות.







כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

@amberhoubara

https://www.iamendlesstrip.com

https://www.iamendlesstrip.com/blog

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

@liorahoubara

https://www.liora-houbara.co.il

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

@dereksimpsonphoto

https://derekbsimpson.com

Rawnice

אבקות סופר פוד

@rawnice

https://www.rawnice.com

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

@royalbaliceladonceramic

http://www.royalbaliceladon.com

מגזין X-net

https://xnet.ynet.co.il




עוד מתכונים בסדרה



רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, מתחת לכתבה בתגובות הפייסבוק

נהנתם מהכתבה? שתפו עם חברכם!

רוצים לקבל כתבות ומתכונים למייל ? הרשמו כאן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד