Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד

  • Liora Houbara

פנקייקס בריאים עם / בלי פירות

עודכן ב: 29 מרץ 2019


צילום והכנה - ענבר חוברה

Click here to view this recipe in English >>


אפשר להכין את הפנקייקס עם / בלי הפירות בפנים. הכנה עם פירות מומלצת בעיקר לילדים שלא כל כך אוכלים פירות במצבם הטבעי.

אם מכינים ללא הפירות אפשר להגיש כבסיס לביצה עין, גבינות או יוגורט פירות אמיתי ( מתכון למעלה) או בתור פיצה פירות ( מתכון להלן)

אפשר להכין ערב לפני וגם לשמור במקרר עד יומיים בכלי סגור היטב.

ואפשר גם להקפיא במנות שמתאימות למשפחה שלכם, מופרדות בנייר אפיה.


להכנה חלקית מראש



20 פנקייקס בינוניים

החומרים:

  • כוס פירות חתוכים כמו תותים (רצוי כאלה שגודלו באמצעים ביולוגיים) או נקטרינות, או תפוחים או כל פרי שהילדים אוהבים.

  • 2 כוסות קמח חיטה מלאה (אפשר לגוון בסוגי קמחים שונים של דגנים שונים כמו כוסמת לרגישים לגלוטן)

  • 2 כפות שומשום טחון – רצוי מלא

  • 6 כפות נבט חיטה (אפשר לוותר לרגישים לגלוטן)

  • כף אבקת אפיה

  • כף סוכר חום דק או כף דבש

  • 2 ביצים

  • כוס מים

  • כוס וחצי חלב רגיל או חלב עיזים


אופן ההכנה:

קולפים וקוצצים את הפירות לחתיכות קטנות מאוד.

מוסיפים להם דבש, ביצים מוקצפות קלות, חלב ומים. מערבבים היטב.

מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים.

מוספים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב (אפשר גם במערבל מזון כי חשוב שתערובת תהיה ללא גושים).

אם בוחרים להכין פנקייק ללא פירות, פשוט מדלגים עם שלב הפירות.


מחממים מחבת גדולה, בציפוי נון סטיק עד שהיא חמה מאוד.

את המחבת יש לשמן מעט בעזרת מברשת מרוחה במעט שמן לפני החימום.

יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה – כמות של מצקת רגילה מספיקה לפנקייק אחד גדול.

כוס אספרסו מתאימה לפנקייק קטן.

אפשר להכין מספר פנקייקס בבת אחת.

מחכים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק ועד שהן הופכות לחורים ואז הופכים לצד שני.

ומטגנים בצד זה עד שהפנקייק מזהיב.

מגישים חם עם רוטב מייפל אמיתי הנמכר בבתי טבע בבקבוק זכוכית.

או עם כל האפשרויות שהזכנו לעיל.


המתכון נכתב כחלק מפרוייקט חזרה לביצפר, ״מועדון ארוחת הבוקר״.

בשיתוף פעולה עם ענבר חוברה, בעלת הבלוג EndlessTrip

העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות.




רוצים מתכון מעולה שאפשר להשתמש בפנקייקס כדי להכין אותו?

פיצת בוקר בריאה עם פירות!

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#מועדוןארוחותהבוקר #ארוחותבוקר #ארוחתבוקרבריאה #עוגותמתוקיםוקינוחים #פירות #צמחוני #healthy #healthybreakfast #Recipe #dietrecipe #recipes #מבשליםעםילדים