• Liora Houbara

פסטה עם דלורית בשני רטבים

עודכן ב: אוג 9


צילום - עודד חוברה



2 במחיר אחד, לאירוח או לארוחת ערב משפחתית, מכינים 2 רטבים בניחוח איטלקי על בסיס דלורית וכל אחד בוחר את הטעם שהוא אוהב.

דלורית עשירה בבטא קרוטן, שמחזק את ראיית הלילה שלנו.

ריקוטה היא גבינה המתאימה מאוד לבישול ומהווה כאן תחליף בריא, דל שומן ועשיר סידן –לשמנת בבישול.

עגבניות עשירות בליקופן, שהוא נוגד סרטן. ולכן רוטב עגבניות היא הזדמנות מצויינת להעשיר את הגוף בליקופן.

כך שלא משנה באיזה רוטב תבחרו, הגוף שלכם יקבל משהו שהוא צריך.


8 מנות, בכל מנה כוס פסטה ברוטב.

180 קלוריות למנה ברוטב עגבניות;

200 קלוריות למנה ברוטב ריקוטה


החומרים:

  • דלורית בינונית

  • 500 גרם חבילת פסטה קצרה או פטוצ'יני , אפשר ומומלץ פסטה מקמח מלא

  • לרוטב עגבניות

  • בצל בינוני קצוץ לקוביות

  • קופסא קטנה ( 400 גרם ) עגבניות מרוסקות

  • 4 - 5- -עלי בזילקום קצוצים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • לרוטב ריקוטה

  • בצל בינוני קצוץ לקוביות

  • קופסת ריקוטה 5%

  • עלים מ2 3- - גבעולי תימין

  • מלח ופלפל לפי הטעם



אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מחלקים את הכמות ל – 2.

במקביל, קולפים את הדלורית, חותכים לקוביות ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפיה כ 30 – 40 דקות עד שהקוביות רכות לנעיצת מזלג.

בסיר בינוני מאדים בצל על תרסיס שמן עז שמזהיב. מוסיפים את העגבניות, בזיליקום ותבלינים.. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות. מוסיפים מחצית מכמות הדלורית. מערבבים שוב. מכבים את האש. מוסיפים מחצית מכמות הפסטה מערבבים ומגישים חם.

בסיר בינוני נוסף מאדים בצל על תרסיס שמן עז שמזהיב. מוסיפים את הריקוטה ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עד שהריקוטה "מתפרקת" ,מוסיפים טימין ותבלינים.. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות. מוסיפים מחצית מכמות הדלורית. מערבבים שוב. מכבים את האש. מוסיפים מחצית מכמות הפסטה מערבבים ומגישים חם.


רוצים עוד מתכון עם דלורית?

דלורית צלויה בשום ועשבי תיבול

לחצו כאן או על התמונה לקבלת המתכון


רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים לפי הרפואה הסינית ? הספר הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות, ילמד אותך לשלב את עקרונות הרפואה הסינית, בחיים שלך ובנוסף הוא מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר

וגם לשאלון מגניב שיעזור לך להחליט אם את/ה טיפוס קור או חום

לחצ/י כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#recipes #dietrecipe #צמחוני #תוספות #איטלקי

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד