top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פסטה עם דלורית בשני רטבים

עודכן: 31 באוק׳ 2022


פסטה עם דלורית בשני רטבים

צילום - עודד חוברה



שניים במחיר אחד

לאירוח או לארוחת ערב משפחתית- מכינים 2 רטבים בניחוח איטלקי על בסיס דלורית וכל אחד בוחר את הטעם שהוא אוהב.

דלורית עשירה בבטא קרוטן, שמחזק את ראיית הלילה שלנו.

#טיפבישולבריא- ריקוטה היא גבינה המתאימה מאוד לבישול ומהווה כאן תחליף בריא, דל שומן ועשיר סידן –לשמנת בבישול.

עגבניות עשירות בליקופן, שהוא נוגד סרטן. ולכן רוטב עגבניות היא הזדמנות מצויינת להעשיר את הגוף בליקופן.

כך שלא משנה באיזה רוטב תבחרו, הגוף שלכם יקבל משהו שהוא צריך.


8 מנות- 180 קלוריות למנה ברוטב עגבניות, 200 קלוריות למנה ברוטב ריקוטה

החומרים:

  • דלורית בינונית

  • 500 גרם חבילת פסטה קצרה או פטוצ'יני, אפשר ומומלץ פסטה מקמח מלא

לרוטב עגבניות:

  • בצל בינוני קצוץ לקוביות

  • קופסא קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

  • 4-5 עלי בזילקום קצוצים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב ריקוטה:

  • בצל בינוני קצוץ לקוביות

  • קופסת ריקוטה 5%

  • עלים מ 2-3 גבעולי תימין

  • מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומחלקים את הכמות ל-2.

במקביל, קולפים את הדלורית וחותכים לקוביות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בתבנית מרופדת בנייר אפיה, 30-40 דקות עד שהקוביות רכות לנעיצת מזלג.

  • רוטב עגבניות:

בסיר בינוני מאדים בצל על תרסיס שמן עד שמזהיב.

מוסיפים את העגבניות, בזיליקום ותבלינים. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות.

מוסיפים מחצית מכמות הדלורית. מערבבים שוב. מכבים את האש. מוסיפים מחצית מכמות הפסטה מערבבים ומגישים חם.

  • רוטב ריקוטה:

בסיר בינוני נוסף מאדים בצל על תרסיס שמן עד שמזהיב.

מוסיפים את הריקוטה ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עד שהריקוטה "מתפרקת".

מוסיפים טימין ותבלינים, מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות.

מוסיפים מחצית מכמות הדלורית. מערבבים שוב. מכבים את האש. מוסיפים מחצית מכמות הפסטה מערבבים ומגישים חם.

 

רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים לפי הרפואה הסינית?

הספר הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות, ילמד אותך לשלב את עקרונות הרפואה הסינית, בחיים שלך ובנוסף הוא מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר וגם לשאלון מגניב שיעזור לך להחליט אם את/ה טיפוס קור או חום

לחצ/י כאן או לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך