• Liora Houbara

צלי עוף בארטישוקים, זיתים ותמרים

עודכן ב: 30 יונ 2020




אין כמו הריח, הטעם והצבע של המנה הזו.

גם אחרי שהשארתם את העור של העוף אצל הקצב,

העוף עסיסי וטעים






6 מנות 250 קלריות למנה

החומרים:

  • כף שמן

  • 12 שוקי עוף ללא עור (מומלץ להשאיר את העור אצל הקצב)

  • 2 בצלים פרוסים

  • 400 גרם ארטישוק ירושלמי מוקפא שהופשר או טרי מוקלף וחתוך

  • 400 גרם תחתיות ארטישוק מוקפאות שהופשרו, חתוכות לחצאים

  • 4 שיני שום כתושות

  • מעט פלפל חריף

  • 10 שיני שום שלמות קלופות

  • 100 גרם זיתים קלמטה מגולענים

  • 12 תמרים מג'הול שטופים, מגולענים ופרוסים לאורך לרבעים

  • כוס יין לבן

  • כוס מים רותחים שהומסה בהם כפית אבקת מרק עוף אורגני או כוס מרק

  • מיץ מלימון שלם

  • 2 כפות פטרויזיליה קצוצה

  • כמה ענפי אורגנו שלמים שטופים

  • 3 4- - עלי דפנה

  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם



אופן ההכנה:

מחממים בסיר חצי כף שמן, מוסיפים את שוקי העוף ו״מטגנים״ עד שהן מזהיבות. מניחים בצד להתקרר בקערה.

מוסיפים לסיר את חצי כף השמן הנותרת, ו״מטגנים״ את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב ו״מטגנים״ קלות.

מחזירים את השוקיים לסיר ביחד עם הזיתים, מערבבים ומוסיפים גם את מיץ הלימון, המרק, ועלי התיבול. מכסים ומבשלים עוד כ- 50 דק.

במהלך הבישול בודקים אם צריך עוד נוזלים, אם כן, מוסיפים.

כאשר הרוטב הופך סמיך, וכל המרכיבים רכים, התבשיל מוכן.

מגישים חם.



אפשר גם להוסיף פחמימה כמו - סלט קינואה עם חמוציות ושקדים

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה



רוצה לדעת איך אפשר לשלב

מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה​

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו גם את החברים שלכם.

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן


#בשריםודגים #meatandfish #recipes #dietrecipe #Recipe #lowcalorie #lowfat