צלי בקר ביין וירקות שורש

עודכן ב: 27 מרץ 2019


צלי בקר ביין ובירקות שורש

צילום עודד חוברה



בקר רזה הוא דרך מצוינת לקבל חלבון , ברזל וויטמין B -12, עם כמות שומן סבירה לגמריי



5 מנות, 250 קלוריות למנה החומרים :

  • 1 בצל בינוני פרוס

  • 1 כף שמן

  • 1 קילו בשר צלי כתף חתוך לקוביות - לבקש מהקצב לבחור נתח רזה שמתאים לצלי

  • 2 גזרים פרוסים לעיגולים

  • שורש פטרוזיליה

  • 1 לפת חתוכה לקוביות

  • 1 בטטה חתוכה לקוביות

  • שורש סלרי

  • 2 כוסות ארטישוק ירושלי מנוקה (אפשר גם קפוא)

  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות

  • 1 סלסלת פטריות שמפניות שטופות וחצוית

  • שיני שום מראש שלם, קלופות, שלמות

  • 1 כוס יין אדום יבש

  • 3 כפות דבש או סילאן

  • כף פפריקה מתוקה

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

  • 5 עלי דפנה

  • כמה גרגרי פלפל אנגלי

אופן ההכנה : בסיר גדול בכף שמן, "סוגרים את קוביות הבשר מכל הצדדים.

מוציאים את הבשר מהסיר.

מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הירקות ( חוץ מהעגבניות) ומאדים תוך ערבוב עוד כה דקות

מוסיפים את כל שאר החומרים והבשר.

מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה בסיר מוסה, פתוח מעט, שעתיים וחצי עד 3 שעות עד שהבשר רך.

אם במהלך הבישול חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.

טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך.

מגישים חם, מאוד מתאים להגיד עם אורז או פירה.

שלבי ההכנה

רוצים מתכון מעולה לאורז בירוקים וגרעיני חמניה שהולך מצוין ליד הצלי?

לחצ/י כאן או על התמונה למעבר למתכון


רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו גם את החברים שלכם.

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן


#בשריםודגים #meatandfish #recipes #dietrecipe #Recipe #lowfat #ללאגלוטן #חורף #פסח #פסח #חגים #מתכוניחגים