top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

צלי חגיגי בירקות

עודכן: 17 באוג׳ 2022


צלי בקר ביין ובירקות שורש



צלי חגיגי לאמצע שולחן, שטעים אפילו יותר ביום שאחריי



6 מנות, 250 קלוריות למנה החומרים :

  • 1 בצל בינוני פרוס

  • 1 כף שמן

  • 1.2 קילו נתח שייטל טרי חתוך לקוביות -או לבקש מהקצב לבחור נתח רזה שמתאים לצלי

  • 4 -5 - כפות קמח

  • 2 גזרים פרוסים לעיגולים

  • 3 שומר חתוך לרבעים

  • 6 -7 - גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות

  • 2 כוסות ארטישוק ירושלי מנוקה (אפשר גם קפוא)

  • כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי

  • שיני שום מראש שלם, קלופות, שלמות

  • 1 כוס יין אדום יבש

  • כוס מיץ תפוזים

  • 3 כפות דבש או סילאן או ריבת תאנים או ריבת משמשים - הריבות נותנות טאץ' אחרי לגמריי לתבשיל

  • כף פפריקה מתוקה

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

  • 5 עלי דפנה

  • כמה גרגרי פלפל אנגלי

  • כף זרעי שומר


צלי בירקות

אופן ההכנה : שוטפים את קוביות הבשר ומיבשים.

מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומקמחים אותו. מורידים את שאריות הקמח. 

מחממים כף שמן בסיר מספיק גדול לבשר ולירקות ומשחימים את הבשר.

חשוב לא לצופף את הבשר, כדי שהשמן לא יתקרר. הבשר צריך להשחים ולא להוציא נוזלים

"סוגרים" את קוביות הבשר מכל הצדדים.

מוציאים את הבשר מהסיר.

מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הירקות ( חוץ מהעגבניות) ומאדים תוך ערבוב עוד כה דקות

מוסיפים את כל שאר החומרים והבשר.

מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה בסיר מוסה, פתוח מעט, שעתיים וחצי עד 3 שעות עד שהבשר רך.

אם במהלך הבישול חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.

טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך.

מגישים חם, מאוד מתאים להגיד עם אורז או פירה או שפצלה עשבי תיבול

שלבי ההכנה


 

רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא