• Liora Houbara

קיגל ערמונים וחמוציות שיכורות

עודכן ב: 12 אפר 2020


קיגל ערמונים וחמוציות שיכורות


כבר לא חיים בעיירה, ולא צריך לקחת את סיר הקיגל לאופה, שישכב אצלו משישי בערב.

אפשר בתנור, או על פלטת שבת.

הבית מתמלא בריח נפלא ואתם מכינים למשפחה מתוק בריא וטעים.

ניסיתי וניסתי עד שמצאתי את הנוסחה המנצחת לקיגל מיוחד,

בלי להתפשר על טעם ולא על הבריאות


ו.... הכנתי גם גיוונים לבחירתכם




20 מנות 133 קלוריות למנה

החומרים:

  • שקית אטריות דקות ( 400 גר) רצוי עם / מקמח מלא - יש כל מיני סוגים על המדף

  • 3 כפות שמן ( מומלץ שמן אגוזים אבל גם קנולה יספיק)

  • 4 ביצים

  • 6 כפות סילאן או דבש

  • כפית חוויאג' תימני לקפה ( הסברים בלחיצה כאן ) או קינמון

  • פלפל ומלח לפי הטעם - אם רוצים לתת טאץ' קצת חריף

  • 3/4 כוס חמוציות ללא סוכר

  • 1/4 כוס ליקר בטעם שאתם אוהבים

  • שקית ערמונים קלופים בואקום ( 100 גרם) חצויים.




גיוונים

תערובת חוויאג' לקפה במקום קינמון

צימוקים או כל ברי'ס מיובש אחר במקום חמוציות

כל סוג של אגוז במקום ערמונים (1/3 כוס)




אופן ההכנה:

משרים את החמוציות בליקר לחצי שעה לפחות. החומציות סופגות את הליקר ומביאות ארומה ממש מיוחדת לקיגל.

מבשלים את האיטריות לפי הנחיות היצרן , מסננים ומצננים.

בסיר רחב או סוטז , נון סטיק, שאפשר להכניס לתנור מחממים כף שמן.

במקביל מערבבים בקערה גדולה את כל שאר המרכיבים ( כולל הגיווניחם שהחלטתם להוסיף) ,

כולל האיטריות.

משטחים את התערובת על השמן.

מבשלים כ1/4 שעה בסיר מכוסה על אש קטנה, להשחמת החלק התחתון.

מעבירים, מכוסה, לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות.

אופים כשעתיים (אפשר גם יותר, למי שאוהב מאוד שחום) , עד שרואים שהחלק התחתון שחום, והדפנות נפרדות בקלות בהעברת. סכין קהה.

מסירים את המכסה ואופים עוד כ - 20 - 30 דקות, עד שהחלק העליון משחים.

מוציאים מהתנור.

בודקים שהקיגל נפרד מהדפנות ומהתחתית בקלות והופכים על צלחת הגשה.

נשרמ במקרר 3 ימים ( אם נשאר משהו...) מומלץ תמיד לחמם מעט לפני ההגשה.



קיגל מבט צד



לחליטה חורפית חמימה שמתאים לשתות עם הקיגל לחצו כאן או על התמונה



רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#Recipe #chicken #meatandfish #bake #ארוחהשלמהבכליאחד #ארוחהשלמהבתבנית