צילום – עודד חוברה
מתכון אפוי, מצוין לחנוכה, טעים ודל שומן
#טיפבישולבריא- אפשר בהחלט לוותר על כמויות השמן הגדולות ששוכנות להן בדרך כלל בתוך תמתכוני הקיגל המסורתי, ובמקומן טוויסט של הבצל המקורמל שמשדרג את הטעם.
תבנית 25X35
10 מנות, 120 קלוריות למנה
החומרים:
10 תפוחי אדמה בינוניים
4 בצלים
כפית שמן
כף סוכר חום
4 ביצים
6 כפות קמח תופח, אפשר בהחלט ומומלץ קמח מלא
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה: קולפים את תפוחי האדמה והבצל.
מגרדים על פומפיה דקה את תפוחי האדמה (אפשר במעבד מזון) וסוחטים היטב מהנוזלים. פורסים את הבצל דק (גם את זה אפשר במעבד מזון). במחבת נון סטיק בחצי כפית שמן מאדים את הבצל עד שהוא מזהיב, על אש בינונית, תוך ערבוב מידי פעם כדי שלא ישרף. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתקרמל. מוסיפים לתפוחי האדמה את הבצל ואת כל שאר החומרים. מערבבים היטב. אם התערובת נוזלית מידי, מוסיפים עוד מעט קמח. מחממים תנור ל 180 מעלות. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית משומנת קלות ואופים 40-50 דקות, עד שפני הקיגל משחימים.
מגישים חם.
רוצה לחגוג חג חנוכה שמח, טעים ולא משמין?
לגלות את הסוד לבריאות טעימה ושמחה בחג החנוכה?
נס גדול יהיה פה! ספרון חנוכה מיוחד לחנוכה טעים ולא משמין!
כל הפרטים בלחיצה כאן או על לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
היי, האם את יכולה להמיר לי את הכמויות של המתכון לתבנית אינגליש קייק / 2 תבניות אינגליש קייק?