Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד

  • Liora Houbara

קיגל תפוחי אדמה ובצל מקורמל

עודכן ב: 29 מרץ 2019


צילום – עודד חוברה


מתכון אפוי, מצוין לחנוכה, טעים ודל שומן אפשר בהחליט לוותר על כמויות השמן הגדולות ששוכנות להן בדרך כלל בתוך מתכוני הקיגל המסורתי, ובמקומן טוויסט של הבצל המקורמל שמשדרג את הטעם.

תבנית 25 על 35 – 10 מנות 120 קלוריות למנה החומרים:

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים

  • 4 בצלים

  • כפית שמן

  • כף סוכר חום

  • 4 ביצים

  • 6 כפות קמח תופח, אפשר בהחלט ומומלץ קמח מלא

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן ההכנה: קולפים את תפוחי האדמה והבצל. מגרדים על פומפיה דקה את תפוחי האדמה (אפשר במעבד מזון). סוחטים היטב מהנוזלים. במקביל פורסים את בצל דק ( גם את זה אפשר במעבד מזון). במחבת נון סטיק בחצי כפית שמן מאדים את הבצל עד שהוא מזהיב, על אש בינונית, תוך ערבוב מידי פעם כדי שלא ישרף. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתקרמל. מוסיפים לתפוחי האדמה את הבצל ואת כל שאר החומרים. מערבבים היטב. אם התערובת נוזלית מידי, מוסיפים עוד מעט קמח. מחממים תנור ל 180 מעלות. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית משומנת קלות ואופים בחום של 180 מעלות עד שפני הקיגל משחימים. כ 40 – 50 דקות. מגישים חם.



רוצים עוד מתכון מצויין לחנוכה?

לביבות ירק אפויות

לחצו כאן או על התמונה לקבלת המתכון


רוצה לחגוג חג חנוכה שמח, טעים ולא משמין?

לגלות את הסוד לבריאות טעימה ושמחה בחג החנוכה?

נס גדול יהיה פה! ספרון חנוכה מיוחד לחנוכה טעים ולא משמין!

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 
אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#vegeterian #holiday #recipes #lowfat #חנוכה #dairy #מתכוניחגים #ירקות #vegetables #צמחוני #מאפים #תוספות #פסח