• Liora Houbara

קינואה בפטריות ועשבי תיבול

עודכן ב: 28 פבר 2019


צילום - ענבר חוברה



קינואה מלאה בשילוב מדהים של פחמימה, חלבון וסיבים, ולכן היא תוספת מעולה לסלט בריא או מהווה בסיס לארוחה בריאה ומזינה.


חומרים:

  • גזר

  • פלפל אדום או צהוב

  • קישוא

  • בצל בינוני

  • סלסלת פטריות

  • 2 כפות שמן

  • כוס קינואה

  • 2 כוסות מים

  • מלח, פלפל לפי הטעם

  • כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, שמיר, טרגון, רוזמרין, בזיליקום וכו'

  • מעט אגוז מוסקט

  • מיץ מלימון שלם (לא חובה)

אופן ההכנה:

מקלפים את הגזר והקישוא.

מגררים על מגררת גסה.

חותכים לקוביות פלפל ובצל, ופורסים את הפטריות.

מאדים בשמן בצל קצוץ עד שמזהיב.

מוסיפים את הגזר ומאדים 2 – 3 דקות תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים את הקישוא ומאדים באותה דרך.

מאדים תוך כדי ערבוב עוד מספר דקות עד שהירקות מתרככים אבל נשארים עדין מוצקים. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומאדים עוד 2 – 3 דקות.

מוסיפים כוס קינואה ושוב מאדים. מוסיפים 2 כוסות מים, תבלינים ועשבי תיבול.

מביאים לרתיחה.

מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים נספגים.

מגישים חם או קר.

לפני ההגשה לערבב מעט תוך כדי הוספת מיץ לימון לאוהבים מעט חמצמצות.




עוד מתכון מצוין לסלט קינואה צבעוני בלחיצה כאן או על התמונה

וגם מתכון בסיסי לבישול קינואה בלחיצה כאן

רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?

הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה




אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#תוספות #recipes #sidedishes #vegeterian #bakes #baking #bake #vegan #ללאגלוטן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד