• Liora Houbara

קציץ עדשים חגיגי ברוטב בצל ובלסמי

עודכן ב: 28 מרץ 2019


מתכון והכנה - ענבר חוברה

צילום - עודד חוברה


גרסא טבעונית נהדרת לקציץ בשר. מתאים לאירוח או לארוחה לכל המשפחה.

מוגש ברוטב בצל ובלסמי סמיך וטעים.



6 מנות, 150 קלוריות למנה

החומרים:

  • 1 בצל קטן, כתוש

  • 3 שיני שום כתושות

  • 2 פטריות פורטבלו בינוניות, קצוצות

  • 1 גזר בינוני, מגורר

  • חצי כוס עדשים יבשות מיקס או כוס עדשים ירוקות קפואות (אם בוחרים בעדשים יבשות צריך לבשל אותן כחצי שעה לאחר הרתיחה עד שהן מתרככות, ואם בוחרים בקפואות צריך לבשל כ15 דקות)

  • חצי כוס שעועית אדומה קפואה (לבשל כ15 דקות)

  • 1 כף רוטב סויה או תמרי

  • 2 כפות תבלין תערובת עשבי תיבול

  • 4 כפות שמרי בירה

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • 1.5 כוסות שיבולת שועל

החומרים לרוטב:

  • 1 כף אבקת מרק ירקות (רצוי אורגנית) מומסת בחצי ליטר מים רותים (רצוי מינרליים)

  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ

  • 1 כף סילאן

  • 1 כף קורנפלור

  • 200 מ״ל יין אדום

  • 3 כפות רוטב בלסמי

  • 3 כפות רוטב סויה או תמרי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות, ומכינים תבנית מלבנית (לדוגמא 30 על 20) עם נייר אפיה.

מטגנים ללא שמן את הבצל והשום, עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והגזר ומבשלים לעוד 5 דק עד שמתרככים.

מוסיפים את שאר המרכיבים ובעזרת ממעך לפירה, מועכים ומערבבים. חשוב לא למעוך יותר מידי, אלא רק עד שהמרכיבים מעורבבים היטב. אם התערובת יבשה מידי מוסיפים מעט מים ואם התערובת רטובה מוסיפים שיבולת שועל.

מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ40-50 דק, עד שפני המאפה הופך קריספי, והמאפה יציב למגע.

להכנת הרוטב -

מטגנים ללא שמן את הבצל עם הסילאן כ10 דק.

כשהבצל מכורמל, מוסיפים את הקורנפלור, ומערבבים במשך כמה דקות.

מוסיפים את היין, החומץ הבלסמי, והסויה/ תמרי, ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם בחצי, ומתקבל רוטב סמיך וכהה.

אופציונלי- להעביר את הרוטב למעבד מזון ולעבד עד שהרוטב סמיך ללא גושים.

מגישים מעל הקציץ וירקות קלויים.




רוצים עוד מתכון טבעוני שילך נהדר עם הקציץ?

חגיגת דלעות בתנור ברוטב חריף מתוק

לחצו כאן או על התמונה לקבלת המתכון!


רוצה לרזות בעזרת תפריט טבעוני מאוזן?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#צמחוני #dietrecipe #טבעוני #flourfree #pies #sugarfree #baking #Recipe #lowfat #lowcalorie #חגיתשרי #ללאגלוטן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד