עוגה קלאסית שעברה כאן שינויים של בריאות והקטנת כמות הקלוריות.
תוכלו לגוון בפירות לפי העונה ולקבל בכל פעם שילוב טעמים חדש ומפתיע!
מומלץ להגיש חם בתוספת כדור גלידה וניל שיוסיף עוד 50 קלוריות
תבנית גדולה – 10 מנות, 145 קלוריות למנה עם סוכר , 130 ללא סוכר
החומרים:
3 כפות סילאן או ריבה ( אם תרצו ריבה בהכנה בייתית לחצו כאן)
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף מיץ לימון טרי
2 כוסות קוביות פירות כמו תפוחים נקטרינות, שזיפים, ענבים או תערובת שלהם – לפי הטעם ולפי העונה
כוס פירות יער טריים או מופשרים
חומרים לקרמבל:
1.5 כוסות קמח לבן + כוס פחות 2 כפות קמח מלא
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
100 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסה טבעונית) + 3 כפות שמן
3/4 כוס סוכר חום או תחליף סוכר לחולי סוכרת
1/2 כפית קינמון טחון
הגשה:
אופציונלי - כדור גלידה וניל עם / בלי סוכר
אופן ההכנה -
מחממים את התנור ל170 מעלות.
מניחים נייר אפייה או משמנים בקלות את התבניר בעזרת נייר.
בקערה גדולה מערבבים את הסילאן או הריבה עם הקינמון והוניל, מוסיפים את הפירות והלימון ומערבבים היטב.
מעבירים את תערובת הפירות לתבנית, ומשטיחים בעדינות.
מכניסים את כל מרכיבי הקראמבל למעבד מזון, מעבדים עד לקבלת גושים-פירורים גסים.
מעבירים לתבנית ומפזרים באופן שווה מעל הפירות.
אופים כ 45 דקות או עד שהקראמבל מזהיב
מגישים חם עם כדור גלידה וניל.
אפשר לשמור בקירור ל4-5 ימים נוספים, רצוי לחמם לפני ההגשה.
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה
וקורס חינמי בדרך למייל שלך.
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments