צילום - עודד חוברה
ריקוטה היא גבינה נהדרת לבישול.
היא מביאה לתבשיל טעם מיוחד, חלבון וסידן, ומאפשרת מיזוג טעמים ויצירת מרקם קטיפתי.
ריקוטה פרסקה מכילה 9% שומן אבל יש לה טעם של שמנת.
והיא מקפיצה את ריזוטו הגריסים הזה.
הגריסים הם דגן מלא, מעולה לשובע והפעלת מערכת העיכול.
ועשבי התיבול נותנים את הטאץ' הסופי.
9 מנות 110 קלוריות למנה
החומרים:
כף שמן
בצל קצוץ
כוס גריסים
3 כוסות ציר מרק רותח או מים רותחים שהומסו בהם 3 כפיות אבקת מרק אורגנית
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט מגורר
1/2 שקית עלי תרד טריים ושטופים וללא הגבעולים (אני ממליצה על בייבי תרד)
או 400 גרם תרד קפוא שהופשר
10 עלי בזיליקום שלמים
3 כפות ריקוטה פרסקה טרייה (100 גרם)
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה: בסיר נון סטיק מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את הגריסים ומאדים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד שהיין נספג בגריסים.
מוסיפים את המים/ ציר מרק בהדרגה. בכל פעם חצי כוס ומערבבים עד שהמים נספגים.
תוך כדי הוספת המים מוספים גם מלח ופלפל לפי הטעם, ואגוז מסקט מגורר.
לאחר שכמעט כל המים נספגים מוסיפים את הריקוטה ועשבי התיבול תוך כדי ערבוב מהיר על אש קטנה.
מבשלים עוד כמה דקות עד שהכל נספג
מגישים חם.
נשמר במקרר 3 ימים.
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעימים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Commentaires