• Liora Houbara

שוקי עוף במשמשים, כתומים אחרים וערמונים




אין כמו הריח, הטעם והצבע של המנה הזו.

גם אחרי שהשארתם את העור של העוף אצל הקצב,

העוף עסיסי וטעים, המשמשים ושאר הכתומים מוסיפים המון צבע ובריאות.

ושילוב הטעמים פשוט מושלם !

ובגלל שעונת המשמשים באמת קצרה,

בימים אחרים אפשר עם שזיפים או תמרים






6 מנות 250 קלריות למנה

החומרים למרינדה

  • כוס מים רותחים שהומסה בהם כפית אבקת מרק עוף אורגני או כוס מרק

  • 2 כפות תערבות חוויאג' למרק ( אפשר להחליף כמויות שוות של כמון, וכורכום

  • 4 שיני שום כתושות

  • מיץ מלימון שלם

  • 3 ס"מ ג'ינג'יר טרי קלוף מגורר או כפית ג'ינגי'ר מיובש

  • 2 כפות דבש או סילאן, אבל הכי מומלץ ריבת משמשים וחמוציות פרסיות, המתכון שלה נמצא בלחיצה כאן

החומרים לתבשיל :

  • ריסוס שמן ממרסס שמן כמו זה שכאן

  • 12 שוקי עוף ללא עור (מומלץ להשאיר את העור אצל הקצב)

  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

  • 2 בצלים פרוסים

  • 12 משמשים מגולענים ( וכשאין, שזיפים או תמרים מג'הול)

  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים

  • 2 בטטות קטנות או אחת גדולה , קלופות וחתוכות לקבויות או חצאי עיגולים

  • מעט פלפל חריף - למי שאוהב, לא חובה

  • כוס יין לבן

  • 10 שיני שום שלמות קלופות שלמות

  • שקית ערמונים בוואקום

  • כמה ענפי טימין שלמים שטופים

מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

עוף במשמשים - תהליך ההכנה מבית הספר לבישול שלי




אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה.

משהים את שוקי העוף במרינדה לפחות שעתיים במקרר.

מרססים את תחתית הסיר, רצוי נון סטיק איכותי, בתרסיס שמן

( סירים ומחבתות לשימו ללא שמן מומלצים, אפשר לרכוש בלחיצה כאן

מרסס מעולה תוכלו לרכוש בלחיצה כאן, במשלוח חינם כי אתם מגיעים ממני )

מוסיפים את שוקי העוף, ממליחים ומפלפלים, ו״מטגנים״ עד שהן מזהיבות. מניחים בצד להתקרר בקערה.

מרססים שוב את תחתית הסיר, ו״מטגנים״ את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הגזרים,בטטה, שיני השום

ומערבבים היטב ו״מטגנים״ קלות.

מוסיפים את חצאי המשמשים ומערבבים שוב.

מחזירים את השוקיים לסיר , כולל כל נוזלי המרינדה

מערבבים ומוסיפים גם את היין, מערבבים היטב.

מעבירים לתבנית תנור.

מכסים את התבנית.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות, לשעה.

לאחר שעה, בודקים האם העוף עשוי והגזרים התרככו.

מוסיפים ערמונים וגבעולי טימין

ומבשלים בתנור, ללא כיסוי עוד 1/4 שעה.


מגישים חם.



אפשר גם להוסיף פחמימה כמו - סלט קינואה עם חמוציות ושקדים

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה


רוצה גם קינוח עם משמשים ?

הנה הוא כאן - גלידת משמשים - לוונדר- אגוזי לוז.

המתכון בלחיצה כאן או על התמונה



רוצה לדעת איך אפשר לשלב

מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה​

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו גם את החברים שלכם.

רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן


#בשריםודגים #meatandfish #recipes #dietrecipe #Recipe #lowcalorie #lowfat

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד