Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה 

לעמוד הפייסבוק של עודד

אי סבילות למזון

מהי אי סבילות למזון?

אי סבילות למזון היא תופעה נפוצה שלפי ההערכות שכיחה ב כ – 25% מהאוכלוסיה.

במצב זה, הגוף מזהה את מזון מסוים כחומר מזיק ומיצר נגדו נוגדנים מסוג IGG.

בניגוד לאלרגיה למזון שבה מיצר בגוף נוגדנים מסוג IGE.

מצב של אי סבילות למזון אינו מתבטא בסכנת חיים כמו שעלול לקרות באלרגיה למזון, אבל הוא עשוי לפגוע קשות באיכות החיים.

החשיפה החוזרת לאותו מזון גורמת לגוף לייצר כאמור נוגדנים מסוג IGG  ואלה גורמים לתופעות שונות בגוף. 

 

הסימפטומים של אי סבילות למזון יכולים להופיע שעות או אפילו ימים לאחר אכילת מזון מסוים, ולכן יש קושי במקרים רבים לאתר את הקשר בין המזון לבין הסימפטומים. כמו כן הם משתנים מאדם לאדם.

 

בדיקת אי סבילות למזון, מאפשרת איתור קל ופשוט של רשימת המזונות להם האדם רגיש, מה שחוסך תהליך ארוך מייגע של ניסוי וטעיה, במהלכו חווים בדרך כלל תסכול ולא תמיד מצליחים בסופו של דבר לפתור את הבעיה

מה הסימפטומים שעשויים להופיע?

אנשים הסובלים מאי סבילות למזון עשויים לחוות:

  • קושי בעיכול מזון ספציפי

  • אי נוחות במערכת העיכול

  • יציאות לא סדירות

  • גזים ונפיחות

  • כאבי בטן

  • תסמונת המעי הרגיז

  • מעבר לכך עשויות להופיע תופעות עוריות כמו גרד, בעיות נשימה

  • בעיות שינה

  • מיגרנות, כאבי פרקים

  • עייפות

  • תחושת כבדות

  • היפראקטיביות, שינוים במצב הרוח

  • השמנה וקושי בירידה במשקל למרות הקפדה על תפריט מאוזן להרזיה

 

כיצד מתמודדים עם אי סבילות למזון?

ההתמודדות עם אי סבילות למזון מתבצעת בתהליך מדויק ומקצועי במרפאתה של ליאורה חוברה.

 

ערכת בדיקה מדויקת מאפשרת לאתר בעזרת בדיקת דם פשוטה,

 אי סבילות ל – 58 מזונות. 

אבל, אין בכך די, יש צורך בליווי מקצועי תזונתי הוליסטי הכולל תמיכה קוגניטיבית ורגשית.

 

בתהליך זה כל מטופל מקבל "תזונה תפורה לפי מידה". 

התאמה אישית מקסימלית, לתוצאות הבדיקה, 

וגם לכל ההיבטים הרפואיים והתזונתיים הדרושים, התאמה לסדר היום , העדפות, מצבו הבריאותי והבעיה שבגלל הגיע לטיפול ואבחון.

בשלבים הראשונים מוצאים המזונות השונים מתפריט לפי דרגת הרגישות שהתקבלה בבדיקה – קלה, בינונית או גבוהה

 ולאחר מכן תהליך הכולל תהליכי שינוי תזונתי בהתאם למצב, שימוש בטכניקות של   CBT ודימיון מודרך התומכים בתהליך וממקסמים את התוצאות.

 

התזונה החדשה, המותאמת אישית מאפשרת שיפור דרמטי בירידה במשקל או בבעיה הבריאותית שהמטופל הגיע בגללה לטיפול.

 

כיצד מתבצעת הבדיקה?

בדיקת דם פשוטה מהאצבע שמבוצעת במרפאה הפרטית

 של  ליאורה חוברה תאתר לאילו מזונות אתם רגישים.

 

בבדיקה נבדקת אי סבילות ל – 58 מזונות שונים הנפוצים בתזונה בארץ ובעולם המערבי.

הערכה בריטית ופותחה במעבדות Cambridge Nutritional Sciences

התוצאות מדויקות ומראות 3 דרגות של רגישות למזון – קלה, בינונית וגבוהה.

 הערכה והבדיקה באישור ה –  FDA ומשרד הבריאות בישראל.

 

המזונות הנבדקים

דגנים

 תירס

 חיטת דורום

 גלוטן

 שיבולת שועל

 אורז

 שיפון

 חיטה

אגוזים

שקדים

 אגוזי ברזיל

 קשיו

בוטנים

אגוז מלך

בשרים

עוף

בקר

חזיר

טלה

דגים

דגים לבנים -

חמור הים, בקלה, דג סול.

דגי מים מתוקים -

סלמון, פורל

פירות ים -

שרימפס, סרטן, לובסטר, שבלול

טונה

קטניות

פולי סויה

אפונה

 עדשים

שעועית יבשה (בכל מיני צבעים)

ירקות

ברוקולי

 כרוב 

גזר

 סלרי

 מלפפון

 כרשה

 פלפלים - ירוק, צהוב, אדום

פטריות

עגבניה

 תפוח אדמה 

פירות

אבטיח, מלון

תפוז

 לימון

 תות שדה

תפוח

 דומדמניות שחורות

 אשכולית

חלב וביצים

חלב פרה

ביצים

שונות

 פולי קקאו

זיתים

שמרים

תה

שום

ג'ינגי'ר