״מי מלפפונים?? מה זה?! ״
זו השיחה שניהלתי עם עצמי בעודי בוהה בבקבוקי שתיה על מדפי רשת Whole Food שהיא המֶכָּה של המזון הבריא בניו יורק. וזה התחבר לי לכל אותן בחורות ניו יורקיות מעוצבות שנושאות איתן באלגנטיות בקבוק ובו חוץ ממים גם ירקות או פירות.
את זה כבר הייתי חייבת לבדוק והנה מה שמצאתי על הטרנד החדש שסוחף את אחותינו הגדולה מעבר לים ואיך גם אתם יכולים להיות יותר בריאים בקלי קלות-
זה התחיל במכוני הספא בארה"ב.
במקום החליטות המסורתיות החלו להגיש למטופלים מים ובתוכם מלפפונים ולימון.
המטרה היתה להחזיר לגוף נוזלים לאחר המסאג' או הסאונה ולהעניק תחושה של ניקיון וניקוי רעלים.
ואצל האמריקאים כמו אצל האמריקאים כשטרנד תופס הוא תופס וממי מלפפונים הוא התרחב למי ירקות ופירות ובכל רכבת תחתית, ברחובות ובמקומות העבודה כולם מצוידים בבקבוקים גדולים ובהם ירקות ופירות שוחים להנאתם.
עד כדי כך הם אוהבים את זה שמי מלפפונים נמכרים גם בבקבוקים מוכנים ברשתות המזון הבריא.
גם אצלנו החלו לבצבץ ניצני הטרנד וכשמשהו בריא וקל להכנה, למה לא ללכת איתו?
אז האמת היא שבשביל לייצר עצמכם מי ירקות ופירות מה שתזדקקו לו הוא ירקות או פירות, מים וכלי שילך איתכם כל היום.
למה זה בכלל כדאי ?
קודם כל כי זה יגרום לכם לשתות יותר.
לא נכנס כאן ליתרונות השתיה, מה שכן כדאי להדגיש זה את העובדה שרובינו לא שותים מספיק.
בשיטה הזו אתם מקבלים את המים שלכם עם טוויסט נחמד.
תוכלו להנות ממים בטעם שונה בכל יום וזה עושה חשק לשתות.
הבקבוק שלכם יכיל חצי או 3/4 ליטר וכך תדעו כמה שתיתם.
מעבר לכך אפשר לנצל את המים להעביר חומרים בריאים המצויים בירקות ובפירות.
חלק מהויטמינים, המינרלים, פיטוכימיקלים (חומרים התורמים לבריאות ומצויים בפירות וירקות) ואפילו חומרי מרפא פעילים זורמים בקלילות מהפרי או הירק או צמח המרפא ואתם שותים מים עם ערך מוסף.
ולקינוח, זה קל להכנה ומוסיף צבעוניות חמודה ליום שלכם.
אז איך מכינים ?
יש שתי שיטות הכנה עיקריות – הכנה קרה והכנה חמה.
יתרון המים החמים הוא שהם ממצים ביתר יעילות חומרים פעילים מהירקות והפירות.
החסרון בהכנה הזו שיש להכין מראש (ערב לפני) ולקרר במקרר.
אפשר כמובן לוותר על הקירור במקרר בבית, ולקרר במקום העבודה.
ציוד -
בשני המקרים תזדקקו לבקבוק שניתן לשתות ממנו אבל שיש לו פיה רחבה מספיק כדי להכניס את הירקות והפירות.
כמו בכל טרנד גם על הטרנד זה קפצו היצרנים וניתן לפגוש גם בחנויות כלי הבית בארץ (וגם כמובן בחנויות אינטרנטיות) בקבוקים כאלה, רובם בנפח של - 3/4 - 1 ליטר.
בחלקם אפילו יש טריקים נחמדים כמו מסחטה קטנה או קרחון פנימי לשמירה על הקור או מסננת פנימית המפרידה בין המים לפירות או קש רב פעמי.
הכנה קרה –
בוחרים את הירקות והפירות. אפשר לבחור מבין השילובים הנמצאים כאן או כל שילוב אחר שיעלה על דעתכם. חותכים ירקות ופירות בכמות של 1/4 כוס על כל כוס מים. מכניסים לכלי, מוסיפים מים ו...זהו.
הכנה חמה –
הכנה זו מתאימה בעיקר כשמשלבים תה, תבלינים או עשבי תיבול וגם ירקות או פירות קשים. מכינים בדיוק כמו בהכנה קרה אבל מוסיפים מים רותחים ונותנים להם להצטנן. מקררים במקרר.
שילובים מומלצים –
בעיקרון אני ממליצה על ניסוי וטעיה. תבדקו מה טעים לכם, מה הולך ביחד עם מה ותמצאו את מה שאתם אוהבים. ברוב המקרים מומלץ לשלב ירק או פרי או שניהם עם עשב תיבול או מרפא או תבלין.ולמתחילים הנה כמה שילובים שיש להם גם איכות בריאותית מיוחדת -
כדי להגיע למתכון האופטימלי צריך לנסות ולטעות עד שמוצאים את הטעמים המתאימים ואת שילובים שאוהבים. בעיקרון, מומלץ לשלב גם ירק גם פרי וגם סוג אחד לפחות של עשבי תיבול בכל משקה.
הנה חמישה שילובים בריאים וטעימים (בעיני, לפחות).
אתם מוזמנים לנסות:
מי מלפפונים, לימון ובזיליקום
המלפפון מספק כלורופיל שהוא הפיגמנט הירוק שתורם לנטרול רעלים בכבד ויחד עם הלימון הם מעניקים תחושת רעננות. הבזיליקום מכיל שמנים אתריים שתורמים לחיטוי של של העור, הריריות וחלל הפה
טיפ: ללעוס לאחר ארוחת הצהריים שניים־שלושה עלי בזיליקום לטיהור הנשימה.
מי פירות יער
שילוב של פירות יער שונים, טריים (אם יש), קפואים או מיובשים, יעניקו למי השתייה עושר של פיגמנטים כחולים ואדומים. פיגמנטים אלה הם בעלי אפקט אנטיאייג'ינג ומגנים על הגוף מפני מחלות לב וסרטן.
מי תפוח, נענע ומליסה
ימים רווי מתח ולילות נטולי שינה? השילוש הזה - תפוחים, נענע ומליסה – מכיל חומרים מרגיעים שתורמים גם לאיכות השינה.
תה ירוק, ג'ינג'יר וקינמון
את המשקה הזה רצוי לחלוט: כפית עלי תה ירוק (לא תיון) לכוס, רבע כוס ג'ינג'ר ומקל קינמון מספיק אחד. לאמיצים: אפשר להוסיף חתיכה קטנה של פלפל חריף ולהוציא אותה מהמים כעבור חצי שעה, כדי למנוע חריפות יתר (הפלפל לא מומלץ למי שסובל מצרבת או כיב קיבה).
שלושת המרכיבים מצטיינים בהאצת זרימת הדם ומתוך כך מגבירים את חילוף החומרים בגוף.
לימון, תפוז ואשכולית אדומה
מי ההדרים מחזקים את המערכת החיסונית, בזכות הפרי שעשיר בוויטמיןC
והקליפה שמכילה שמנים אתריים.
ציוד
בשני המקרים תזדקקו לבקבוק'
שניתן לשתות ממנו אבל שיש לו פיה רחבה מספיק כדי להכניס את הירקות והפירות.
כמו בכל טרנד גם על הטרנד זה קפצו היצרנים
וניתן לפגוש גם בחנויות כלי הבית בארץ
( וגם כמובן בחנויות אינטרנטיות )
בקבוקים כאלה, רובם בנפח של - 3/4 - 1 ליטר.
בחלקם אפילו יש טריקים נחמדים
כמו מסחטה קטנה
או קרחון פנימי לשמירה על הקור
או מסננת פנימית המפרידה בין המים לפירות או קש רב פעמי
עוד שילובים מומלצים
-
קיווי, תות וכוכבי אניס
-
אבטיח ורוזמרין
-
תמר ומקל וניל
-
אננס ואוכמניות
-
אפרסק, לימון ותימין
-
אוכמניות ולבנדר
-
מנגו ועלי נענע