top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

מלפפונים בייבי מוחמצים

עודכן: 23 בפבר׳ 2023


מלפפוני בייבי מוחמצים

מלפפוני בייבי הם חטיף מעולה,

וכייפים גם כשהם מוחמצים.

בגלל גודלם, תהליך ההחמצה מהיר יותר ממלפפונים רגילים.

קחו בחשבון, שבקיץ, תהליך ההחמצה יותר מהיר מאשר בחורף.

צנצנת מלפפוני בייבי חמוצים של ליטר וחצי החומרים:

20-15 מלפפונים בייבי מוצקים

שיניים קלופות מחצי ראש שום ( 8 - 10)

2 עלי דפנה

זר שמיר טרי שטוף

כפית זרעי חרדל צהוב

כמה עיגולי פלפל ירוק חריף פרוס

חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי

4 כוסות מים (800 מ"ל )

4 כפיות מלח איכותי טבעי ( אני אוהבת להשתמש במלח הימלאיה ורוד)

2 כפות (50 מ"ל) חומץ טבעי, לא ממליצה להתפשר על הסיננטי


אופן ההכנה:

מכינים צנצנת מעוקרת (ממלאים במים רותחים ומשהים עד שהמים מתקררים) שנסגרת היטב

שוטפים היטב את המלפפונים ומיבשים.

מרפדים את תחתית הצנצנת בשמיר, 2 -3 - שיני שוםפ, כמה עיגולי פלפל וגרגרי פלפל אנגלי.

מעמידים את המלפפונים בצנצנת בצפיפות.

מכניסים את שאר שיני השום, עלי דפנה, זרעי חרדל פלפל חריף, גרגירי פלפל שחור ועוד קצת שמיר.


בסיר, מרתיחים מים עם מלח ומוזגים לצנצנת.

מקררים. מוסיפים את החומץ ומוזגים לצנצנצת.

וסוגרים הרמטית.

אם המים לא מגיעים עד קצה הצנצנת, מוסיפים מים שהמסתם בהם מלח - כפית מלח לכל כוס מים.

סוגרים ואוטמים, ומניחים במקום מואר כמו אדן החלון כדי האיץ את הכבישה וגם כדי לתת הרגשה טובה של בריאות לגוף ולנפש, לפחות זה מה שזה עושה לי.

ואז כולם מתפעלים מזה ש"את כזאת בלעבוסטה" ( כמו שסבתא שלי היתה אומרת).

המלפפונים טובים לאכילה לאחר יומיים עד שבוע, תלוי איך אתם אוהבים אותם.

אז אפשר אחרי יומיים, להוציא מלפפון בעזרת מזלג.

(לא לגעת בידיים כי זה מכניס חיידקים ויהרוס לכם את הכבישה)

ומחליטים את זה מספיק כבוש או שאתם רוצים עוד.

כשאוהבים את הטעם והמרקם, מעבירים למקרר.



מלפפוני בייבי מוחמצים

והנה חוויות מהעיירה לובנבאו בגרמניה





 

הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם

מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.

לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או לרכישה מהירה כאן למטה


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי