• Liora Houbara

עוגת משמשים בטעם של פעם

עודכן ב: יונ 23


עוגת משמשים בטעם של פעם

בכל מתכוני המשמשים, כותבים כמה שזו עונה קצרה וצריך להספיק להנות מהם. וזה נכון.

אז הנה המתכון הראשון, ויבואו עוד 2 לפחות בעקבותיו.

כשלקחתי את המתכון של עוגת המשמשים של אמא שלי ( שאני עוד יכולה ממש לחוש את הטעם שלה),

ראיתי, ולא הופתעתי שיש בה מרגרינה. כן, די מחריד, אבל ככה אפו פעם.

ואז כששוטטתי קצת ברחבי הרשת ראיתי שאין אף עוגת משמשים, שמכילה פחות מ - 200 גרם חמאה.

טוב, כאן היה ברור לי שזה לא בבית ספרי, אז ביליתי את השבת בלהמציא את הגלגל של העוגת המשמש.

והגעתי למתכון הזה, בלי חמאה ובלי מרגרינה.

עם בריאות וטעם של ילדות.

עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה

החומרים:

  • 4 ביצים בטמפ החדר

  • 3/4 כוס סוכר חום דק

  • 3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא ( לטעם של חלבה) או חמאת בוטנים (לטעם של בוטנים)

  • 4 כפות רסק תפוחים ( 110 גרם)

  • 150 מ"ל יוגורט דל שומן

  • 2 כוסות קמח תופח (אפשר חלק ממנו קמח תופח מלא)

  • 1/2 כפית קינמון

  • חצי כוס חלב או מיץ פרי אמיתי כמו תפוזים או תפוחים

  • כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • 12 - 16 משמשים ( תלוי בגודל), שטופים שייבשתם בנייר סופג וחצויים

החומרים לציפוי

  • 2 כפות סוכר חום דק

  • 40 גרם שקדים גרוסים או פרוסים

וככה זה נראה בגרסה של אמא שלי ז"ל בכתב ידה,

במחברת המתכונים שלה


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר, זרוע בלון מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות עד קבלת מרקם תפוח.

מוסיפים טחינה או חמאת בוטנים ומערבלים לקבל מרקם אחיד.

מוסיפים לסירוגין חלב, רסק תפוחים, יוגורט וקמח

בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.

מוסיפים קינמון ווניל. מערבבים שוב.

בתבנית עגולה בקוטר 26, או מלבנית, משומנת ומקומחת שופכים את הבצק,

מעליו מסדרים את חצאי המשמשים, אפשר כשחלק הקמור או הקעור כלפי מעלה.

אפשר כמבון לשים יותר משמשים, וזה יעשרי את העוגה בפירות.

מערבבים את השקדים עם 2 כפות סוכר.

מפזרים מעל הבצק בין המשמשים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 45 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,

וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

מגישים חם, אפשר בתוספת כדור גלידה וניל ( עוד 50 קלוריות).



רוצים עוד מתכון עם משמשים?

מתכון ריבת משמשים יוצאת דופן

משמש- חמוציות פרסיות - וניל וג'ינג'יר

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא

ועוד מתכון מעולה עם משמשים

גלידת משמשים - לוונדר ואגוזי לוז

למתכון המלא לחצו כאן או על התמונה



רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?

הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה

וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#עוגותמתוקיםוקינוחים #sweets #desserts #cakes #lightcakes #vegeterian

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד