• Liora Houbara

פיצה שלושת צבעי הדגל

עודכן ב: 27 מרץ 2019


צילום - עודד חוברה

כן, פיצה יכולה להיות אופציה טעימה ובריאה לארוחה קלה,

בעיקר אם מכינים אותה מהמרכיבים הנכונים


רוצים גם מתכון לפיצה בריאה ללא גלוטן ? לחצו כאן



2 פיצות בינוניות - 15 מנות 124 קלוריות למנה

החומרים: החומרים לבצק -

  • 2.5 כוסות קמח (רצוי קמח ייעודי לפיצה או פוקאצ'יה)

  • 1 כוס קמח מלא

  • 25 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

  • כף דבש

  • כפית מלח

  • כף שמן זית

  • 1.25 כוסות מים חמימים

  • כף ממרח עגבניות מיובשות

  • חופן עלי בזיליקום קצוצים

החומרים לציפוי -

  • 2 כפות ממרח ארטישוק

  • 2 כפות רוטב פסטו (אפשר להכין גם בעצמכם - מתכון לפסטו אגוזים משגע בלחיצה כאן)

  • 2 כפות ממרק עגבניות מיבשות

  • 1 בצל קצוץ מוזהב במחבת ללא שמן

  • פרוסות מחצי חציל קלויות בתנור (לשים את פרוסות החציל בתבנית אפיה, למרוח במעט שמן ולקלות עד הזהבה)

  • 20 עגבניות שרי חצויות

  • 250 גרם גבינה צפתית 5% מגורדת או 120 גרם גבינת צאן בגליל 9% שומן או תחליף טבעוני

  • עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק – שמים בקערת מיקסר או מעבד מזון את הקמחים, השמרים, הדבש והמים ומערבלים מעט ,

מוסיפים את שאר החומרים ומערבים כ – 10 דקות עד שנוצר בצק אחיד. מכסים את הבצק במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה לשעה וחצי. לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק קצרות ואפשר להתפיח שוב ל – 20 – 15 דקות. מכינים את הפיצה – לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומרדדים למלבן בגודל תבנית התנור שלכם. מעבירים את הבצק לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מורחים על שליש מהבצק את ממרח הארטישוק, על שליש נוסף את ממרח הפסטו ועל השליש הנותר את ממרח העגבניות המיובשות. מפזרים מעל את הבצל, פרוסת החצילים ( מומלץ לחתוך אותן לחצאים או לרבעים),

את עגבניות השרי החצויות. מפזרים מעל את אחת הגבינות. מכניסים לתנור קר. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. אופים עד ששולי הפיצה מזהיבים. מפזרים עלי בזיליקום טריים, חותכים לריבועים ומגישים מיד.





הולך מצוין עם סלט פסטה וירקות ברוטב בזיל המתכון בלחיצה כאן


רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה? הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה

אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק

אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#שבועות #מאכליחלבוביצים #צמחוני #צמחוני #Recipe #recipes #lowfat #תוספות #פיצה #איטלקי #מאפים #מבשליםעםילדים #מתכוניתינוקותוילדים #ילדים

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד